HomeΠολιτική

Μάξιμος: Στόχος η δημιουργία πολλών και καλά αμειβόμενων θέσεων απασχόλησης

Μάξιμος: Στόχος η δημιουργία πολλών και καλά αμειβόμενων θέσεων απασχόλησης

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει κάνει πραγματικά άλματα στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στη δραστική μείωση της ανεργίας κατά 7 μονάδες σε σχέση με το 2019. Ο στόχος μας τώρα δεν είναι μόνο η περαιτέρω μείωση της ανεργίας από το 10% στο 8% εντός της τετραετίας, ώστε να συγκλίνει με τον μέσο ευρωπαϊκό όρο, αλλά η δημιουργία πολλών καλά αμειβόμενων θέσεων απασχόλησης.

 

Η αναπτυξιακή πορεία της χώρας, που αφήνει πλέον πίσω της την μακρά περίοδο της κρίσης, δημιουργεί αυτές τις προϋποθέσεις». Τα παραπάνω δήλωσε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντησή του με τον διοικητή της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη και τον υποδιοικητή κ. Βασίλη Γεωργιάδη στο πλαίσιο της 22ης Ημέρας Καριέρας, που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα.

Ο Θεσσαλός πολιτικός ενημερώθηκε για την επιτυχή υλοποίηση του εγχειρήματος που φέρνει σε άμεση επαφή, στον ίδιο χώρο, χωρίς ραντεβού, ενδιαφερόμενους για εργασία με 50 επιχειρήσεις της Θεσσαλίας που προσφέρουν 1.500 θέσεις απασχολήσεις.

 

Αντιστροφή του brain drain

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, που συνομίλησε με εκπροσώπους επιχειρήσεων και ανέργους που αναζητούν εύκαιρες απασχόλησης, σημείωσε ότι «το μεγάλο στοίχημα της Ελλάδας για τα επόμενα χρόνια είναι να υπάρξει ένα ευνοϊκό οικονομικό περιβάλλον που να συγκρατήσει τον νεανικό πληθυσμό στον τόπο του, να σταματήσει η αιμορραγία της μετανάστευσης προς άγραν εργασίας στο εξωτερικό και ιδιαίτερα το brain drain, και ει δυνατόν να πετύχουμε την αντιστροφή των τάσεων, με την επιστροφή των ξενιτεμένων παιδιών μας στην πατρίδα. Για τούτο πρέπει με ακόμη πιο αποφασιστικό τρόπο να προωθηθούν οι μεταρρυθμίσεις που θα διαμορφώσουν ένα ακόμη πιο ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον».

 

Γενναίο πρόγραμμα για Θεσσαλία 

Ο κυβερνητικός βουλευτής, σε συνέχεια της πρόσφατης συνάντησής του με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας επανέλαβε την πρότασή του για γενναίο πρόγραμμα απασχόλησης εργαζομένων στην πλημμυροπαθή Θεσσαλία. Όπως υπογράμμισε «ιδιαίτερα για τη Θεσσαλία απαιτείται συγκεκριμένος σχεδιασμός για την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιφέρειας, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου. Η ζημιά στην πρωτογενή παραγωγή αλλά και σε επιχειρήσεις του δευτερογενούς τομέα είναι κολοσσιαία και οι κρατικοί φορείς χρειάζεται να επισπεύσουν τις διαδικασίες αποζημιώσεων και ενισχύσεων, ώστε να όσοι έχουν πληγεί να σταθούν γρήγορα στα πόδια τους. Επιπλέον, όπως επισήμανε κι ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας, Σωτήρης Γιαννακόπουλος, πρέπει να δούμε και νέους τομείς επαγγελματικής εκπαίδευσης, με βάση τις τάσεις οικονομικής δραστηριότητας στην περιοχή, που θα επιτρέψουν στους νέους της Θεσσαλίας, τόσο στις πόλεις όσο και στα χωριά, που δυστυχώς ερημώνουν, να παραμείνουν στο τόπο τους».

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.