HomeΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Χαρακόπουλος: Δύο οι επιλογές της κάλπης- Αυτοδυναμία ΝΔ ή συνονθύλευμα κυβέρνησης ηττημένων

Μ. Χαρακόπουλος: Δύο οι επιλογές της κάλπης- Αυτοδυναμία ΝΔ ή συνονθύλευμα κυβέρνησης ηττημένων

Δύο οι επιλογές της κάλπης: Αυτοδυναμία ΝΔ ή συνονθύλευμα κυβέρνησης ηττημένων

 

«Το σημαντικότερο που ειπώθηκε στο ντιμπέιτ είναι η πρόταση πρόσκληση-πρόκληση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη τα κόμματα να καταθέσουν τα προγράμματά τους στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ή στην Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να κοστολογηθούν. Γιατί στην Ελλάδα δεν μπορεί ο καθένας ανεύθυνα να υπόσχεται τα πάντα στους πάντες, χωρίς να έχει ο ελληνικός λαός την πλήρη κοστολόγηση αυτού που εμφανίζεται ως κυβερνητικό πρόγραμμα». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας στην του ASTRA και στους δημοσιογράφους κ. Μάκη Θεοδώρου και κα Βάσω Σαμακοβλή.

Ο Θεσσαλός πολιτικός ανέφερε ότι «ασκούμε κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι αυτό που παρουσιάζει ως κυβερνητικό πρόγραμμα στοιχίζει 83 δισεκατομμύρια ευρώ. Το προηγούμενο πρόγραμμα που είχαν παρουσιάσει στις εκλογές του 2015, όταν τότε κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές υποσχόμενος τα πάντα τους πάντες, που θα έσκιζε τα μνημόνια, θα τα καταργούσε όλα με ένα νόμο και ένα άρθρο, το λεγόμενο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, το παράλληλο πρόγραμμα όπως το είχανε βαφτίσει, ήταν της τάξης των 40 δισεκατομμυρίων ευρώ. Και αυτό, βεβαίως, οδήγησε στο τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο 100 δισεκατομμυρίων ευρώ, που υποθήκευσε το μέλλον της χώρας για πολλά χρόνια, τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια, οδήγησε στην υπερφορολόγηση, στις περικοπές μισθών και συντάξεων, όλα αυτά που βιώσαμε την προηγούμενη περίοδο της έντονης κρίσεως. Τώρα, λοιπόν, δεν μπορεί να εμφανίζεται υποσχόμενος και πάλι τα πάντα στους πάντες με ένα πρόγραμμα που είναι διπλάσιου κόστους από εκείνο το πρόγραμμα που οδήγησε στο τρίτο μνημόνιο».

 

Ανθοδέσμες σε Βαρουφάκη και Τσακαλώτο

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ξεκαθάρισε ότι είναι «δύο οι προτάσεις που έχουμε μπροστά μας, δύο οι επιλογές. Η μία είναι η καθαρή επιλογή η ΝΔ αυτοδύναμη με Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό. Και η άλλη είναι η ετερόκλητη πρόταση, μία κυβέρνηση ηττημένων, όπως εύστοχα βαφτίστηκε από μερίδα των δημοσιογράφων, στην οποία θα συμμετέχουν -εχθές φάνηκε ότι κάποια έχουν και ενστάσεις- το δεύτερο, το τρίτο και το πέμπτο κόμμα. Το κομμουνιστικό κόμμα την απέρριψε. Από την άλλη πλευρά, ο κ. Ανδρουλάκης κρατάει κρυμμένο άσσο ποιον θα προτείνει για πρωθυπουργό, δεν δέχεται τον κ. Τσίπρα ως αρχηγό αυτού του συνασπισμού. Ο κ. Βαρουφάκης έχει την πρότασή του για τα παράλληλα νομίσματα και την “Δήμητρα”. Και εκεί που πιστεύαμε ότι τα είδαμε και τα ακούσαμε όλα, ακούμε ότι η τάση που ηγείται ο κ. Τσακαλώτος, η “Ομπρέλα των 53”, εισηγείται να έχουμε τοπικά νομίσματα, δηλαδή να δούμε το νόμισμα που είχαμε στην αρχαία Φαλάνη, για την περιφέρεια της Θεσσαλίας, άλλο νόμισμα θα έχει η Μακεδονία… Δηλαδή, πράγματα τα οποία προκαλούν όχι γέλωτα, αλλά προβληματισμό. Και υπό μία έννοια, ο πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλό θα είναι να στείλει από μία ανθοδέσμη και στον κ. Βαρουφάκη και στον κ. Τσακαλώτο, διότι με αυτά που λένε υπενθυμίζουν στον ελληνικό λαό την περιπέτεια που περάσαμε την περίοδο διακυβέρνησης 2015-19, τα capital controls, τις ουρές στα ATM, τις κλειστές τράπεζες, όλη εκείνη την περιπέτεια που παραλίγο να οδηγήσει στην έξοδο της χώρας από το ευρώ, στο Grexit, στην ακύρωση δηλαδή του μεγαλύτερου επιτεύγματος της πατρίδας εν καιρώ ειρήνης».

 

Όχι στην τοξικότητα της αντιπολίτευσης

Ο κυβερνητικός βουλευτής σημείωσε ότι «λίγες μέρες πριν τις εκλογές, καλό είναι οι πολίτες νηφάλια να κρίνουν και να συγκρίνουν και να βγάλουν τα συμπεράσματα τους. Εγώ χαίρομαι διότι σε αυτή την αναμέτρηση, παρά την απόπειρα δηλητηρίασης της κοινής γνώμης με ένα τοξικό κλίμα δεν περνάει αυτό. Περιοδεύοντας και στα χωριά της επαρχίας μας στο νομό της Λάρισας, ακούω τους ανθρώπους με διάθεση να ρωτούν περισσότερο, να εμβαθύνουν σε πτυχές του προγράμματος της ΝΔ. Δεν έχουμε πια τα γαλάζια και τα πράσινα καφενεία των προηγούμενων δεκαετιών, δεν υπάρχουν οι εντάσεις. Νομίζω ότι προσερχόμαστε σε μία κανονικότητα σε αυτές τις εκλογές και το μείζον και το σημαντικό είναι να αντιληφθούν όλοι πόσο κρίσιμη είναι η εκλογική αναμέτρηση, η πρώτη εκλογική αναμέτρηση, που γίνεται με συνθήκες απλής αναλογικής. Το αποτέλεσμα σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση θα είναι πρόκριμα για τη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, που, κατά πάσα πιθανότητα, θα γίνει στις 2 Ιουλίου, για να μπορέσει να σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση».

 

Η ΝΔ υπερτερεί και σε πρόγραμμα και σε πρόσωπα

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος κάλεσε τους πολίτες «να αναρωτηθούν πώς θα ήταν τα πράγματα, πώς θα ήταν η αντιμετώπιση της πανδημίας αν στη θέση του υπουργού υγείας ήταν ο κ. Πολάκης, ένας αρνητής της πανδημίας; Πώς θα ήταν η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προσφυγικού αν στη θέση του υπουργού μετανάστευσης ήταν η κα Χριστοδουλοπούλου; Πώς θα ήταν η αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας, που πράγματι είναι υπαρκτή, αν στη θέση του υπουργού Οικονομικών ήταν ο κ Γιάνης Βαρουφάκης με το ένα ν; Πώς θα ήταν τα πράγματα στην ασφάλεια της χώρας και στην άμυνα της χώρας αν υπουργός Άμυνας, εν μέσω των πολλαπλών κρίσεων με την Τουρκία ήταν ο κ. Καμμένος; Νομίζω ότι η ΝΔ και σε πρόγραμμα και σε πρόσωπα υπερτερεί σε σύγκριση με το πολιτικό προσωπικό που παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ ως εν δυνάμει υπουργούς που θα στηρίξουν μία κυβέρνηση ηττημένων. Και βεβαίως, η ΝΔ παρουσιάζει ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα που μπορεί να είναι εφαρμόσιμο και όχι απλά ευχολόγια, τα οποία στην πράξη αποδεικνύονται ανέφικτα και ουτοπίες».

 

 Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συνέντευξη του κ. Χαρακόπουλου 

 

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.