Η λίμνη Κάρλα ξεπέρασε την έκταση που είχε το 1962 -Δορυφορικές εικόνες

HomeΘΕΣΣΑΛΙΑ

Η λίμνη Κάρλα ξεπέρασε την έκταση που είχε το 1962 -Δορυφορικές εικόνες

σαμερ εκλογες τυρναβοσ

Αποκαλυπτικές είναι οι δορυφορικές απεικονίσεις από την εξέλιξη των πλημμυρισμένων εκτάσεων στην Μαγνησία και πιο συγκεκριμένα στη λίμνη Κάρλα, όπως καταγράφηκαν από τον αμερικανικό δορυφόρο Landsat-8.

 

Στο παρακάτω βίντεο (animation) παρουσιάζεται η εξέλιξη των πλημμυρισμένων εκτάσεων στην περιοχή της λίμνης Κάρλας, από την κακοκαιρία «Daniel» που έπληξε με ιδιαίτερη σφοδρότητα την Θεσσαλία.

Η λίμνη Κάρλα ξεπέρασε την έκταση που είχε το 1962

Οπως μεταφέρει το ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι πλημμύρες ξεκίνησαν από τις 6/9 στην περιοχή καθώς αυξανόταν η στάθμη του Πηνειού (και των παραποτάμων του), φτάνοντας τα περίπου 110.000 στρέμματα πλημμυρισμένων εκτάσεων στις 8/9, ενώ το μέγιστο των πλημμυρισμένων εκτάσεων παρατηρήθηκε στις 16.09.2023 (περίπου 190.000 στρέμματα), όπου πλέον αναγεννήθηκε η λίμνη Κάρλα φτάνοντας και ξεπερνώντας και την έκταση της πριν την αποξήρανσή της το 1962.

 

Η έκταση της λίμνης πριν τις πλημμύρες, στις 31/8 και σύμφωνα με δορυφορικά δεδομένα, υπολογίστηκε περίπου στα 35.700 στρέμματα.

Δείτε το δορυφορικό βίντεο για την λίμνη Κάρλα:

 

 

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagram, Google News, YouTube και Twitter.