Η Λαρισαία Συραγώ Τσιάρα νέα διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης

HomeΛΑΡΙΣΑ

Η Λαρισαία Συραγώ Τσιάρα νέα διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης

Με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη, η ιστορικός τέχνης και επιμελήτρια Συραγώ Τσιάρα ορίζεται διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης – Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτσου.

“Πιστεύω πως δεν υπήρχε καλύτερη επιλογή από την Λαρισαία ιστορικό Τέχνης, επιμελήτρια, διευθύντρια του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (Momus) Θεσσαλονίκης, Συραγώ Τσιάρα, τη Συραγώ μας, για τη θέση της διευθύντριας της Εθνικής Πινακοθήκης – Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτσου, κατόπιν απόφασης της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη μετά τον θάνατο της Μαρίνας Λαμπράκη-Πλάκα.

Δεν είναι μόνο το βαρύ βιογραφικό της, οι επιτυχίες της σε Ελλάδα και εξωτερικό, ότι επανασχεδίασε την παρουσίαση της μόνιμης συλλογής νεοελληνικής τέχνης στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα.
Είναι η αγάπη της για την Τέχνη και τους καλλιτέχνες, η απαράμιλλη εργατικότητά της και η φυσική ευγένεια που τη διακρίνουν και την κάνουν μια ξεχωριστή προσωπικότητα.

Είμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτή, προσδοκούμε οι συνεργασίες μας να συνεχιστούν ακόμη περισσότερο, τη συγχαίρουμε και της ευχόμαστε από καρδιάς να συνεχίσει να υπηρετεί τον Πολιτισμό με την ίδια αφοσίωση, συνέπεια, αποτελεσματικότητα.”

Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων

Πάνος Σάπκας

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramYouTubeGoogle News και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.