HomeΑΠΟΨΕΙΣ

Κυπελλούχος Ελλάδος ο Παναθηναϊκός σε έναν αγώνα που ντράπηκε και η ντροπή

Κυπελλούχος Ελλάδος ο Παναθηναϊκός σε έναν αγώνα που ντράπηκε και η ντροπή

Επεισόδια, φωτοβολίδες και δακρυγόνα στο ΟΑΚΑ πριν και κατά τον τελικό…σε ένα τελικό που Κυπελλούχος Ελλάδος αναδείχτηκε ο Παναθηναϊκός

 

 
Περίπου μία ώρα πριν την σέντρα του τελικού στο ΟΑΚΑ, στην εξέδρα των οπαδών του Παναθηναϊκού και στην εξέδρα των οπαδών του Παοκ ξέσπασαν επεισόδια με την αστυνομία όπου έγινε και χρήση χημικών!

Οι δυνάμεις της αστυνομίας ήταν σε θέση μάχης και για αρκετή ώρα υπήρξε ανταλλαγή φωτοβολίδων με δακρυγόνα που έκαναν αποπνικτική την ατμόσφαιρα. Σε ένα γήπεδο με πολλά γυναικόπαιδα η αστυνομία δεν είχε κανένα πρόβλημα να ρίχνει συνεχώς και απροκάλυπτα χημικά…

Πως φτάσαμε όμως ως εδώ; Θα μιλήσω για την προσωπική μου εμπειρία. 

Μετά την 2χρονη καραντίνα και την 8χρονη στείρα από επιτυχίες πορεία του Παναθηναϊκού αποφάσισα να πάω με το 7χρονο γιο μου στο γήπεδο μιας και φαινόταν χρονιά φέτος για τίτλο..

Πήγα στο γήπεδο με το γιό μου και ένα καλό μου φίλο Παοκτζή τον Μίλτο χρόνια πάμε μαζί γήπεδο κι ας είμαστε διαφορετικές ομάδες. Αφήσαμε το αυτοκίνητο περί τα 1000 μέτρα από το γήπεδο και πήραμε διαφορετικές κατευθύνσεις μιας και είχαν δοθεί οδηγίες στα μέσα πως οι έλεγχοι θα είναι εξονυχιστικοί και οι φίλαθλοι θα προσέγγιζαν το γήπεδο από διαφορετικά σημεία. 

Ως εδώ όλα καλά.. σχετικό αυτό, γιατί είχα πολλές αμφιβολίες για την διοργάνωση. Ποτέ ως σήμερα δεν είχανε καταφέρει στα 25 μου χρόνια που πηγαίνω στα γήπεδα να ολοκληρωθεί ένας τέτοιος αγώνας με φιλάθλους από τις δυο ομάδες όποιες και αν ήταν αυτές χωρίς επεισόδια.

Εδώ ήταν το σφάλμα μου γιατί πίστεψα πως κάτι είχε αλλάξει… αλλά όχι.. στην Ελλάδα δεν αλλάζει εύκολα το κακό το στραβό το άθλιο, ξεγελάστηκα.

Όταν προσεγγίσαμε το γήπεδο περάσαμε από δυο ελέγχους με κλούβες και ΜΑΤ οι οποίοι έλεγχαν και καλά αν είχες εισιτήριο. Ανάθεμα αν κοιτούσαν αν είχες εισιτήριο ή κωλόχαρτο. Δεν μας ζήτησε κανείς την ταυτότητα όπως ανακοινώσανε( έλεγχο εισιτηρίων και ταυτοπροσωπία).

Φτάνοντας στο χώρο του 1ου ελέγχου εισιτηρίων περάσαμε με τον μικρό μου γιο χωρίς κανένα έλεγχο και με ένα μεγάλο σακίδιο στην πλάτη γεμάτο με πατατάκια… Σκέφτηκα πως μάλλον από ευγένεια δεν με έλεγξαν είχα μαζί μου το παιδί και θα με τσεκάρουν στον 2ο και περισσότερο αυστηρό έλεγχο, αφού μπαίνεις στο γήπεδο πλέον. 

Κι εδώ τίποτα μπήκαμε στο γήπεδο με τα κωλόχαρτα δεν μπήκαν καν στον κόπο να τα ελέγξουν. Δεν τα είχε δει κανείς τα ρημάδια τα εισιτήρια δεν τα σκάναραν όπως κάνουν πάντα, τζάμπα τα έβγαλα τζάμπα και οι προσκλήσεις από την ΠΑΕ που κάναμε τόσο κόπο να βρούμε. Ας είναι καλά ο φίλος μου ο Θοδωρής.

Για να μην μακρηγορώ φύγαμε πριν αρχίσει ο αγώνας γιατί πάνω από όλα η ασφάλεια μας και κακός κάκιστα πίστεψα πως αυτοί οι άχρηστοι είναι ικανοί να διοργανώσουν ένα αγώνα που να είναι ασφαλής για μικρούς και μεγάλους. Δεν θέλουν απλά όχι δεν μπορούν έχουν τον σκοπό τους …ποιος είναι; Δεν το γνωρίζω το πιθανότερο είναι πως όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με τον αθλητισμό..

F87F2C06 F0ED 4FB0 A433 9BE7FB019BAF

Πήρα το παιδί και φύγαμε, πήγαμε στο καφενείο μια χαρά ήρεμα και ωραία γλιτώσαμε τα χειρότερα. Μετά από λίγο ήρθε με ταξί και ο φίλος μου ο Παοκτζής έφυγε και αυτός όπως φύγανε πολλοί τη γλίτωσε και αυτός πάλι καλά..

Και φυσικά δεν τον κάνανε κανένα έλεγχο μπαίνοντας στο γήπεδο, ούτε του ελέγξαν αν είχε εισιτήριο ή κωλόχαρτο ούτε του ζητήσανε ταυτότητα. Για να μας λυθεί η απορία που τα βρήκανε όλα αυτά τα καπνογόνα τα ξύλα τις πέτρες. 

Σε έναν αγώνα που οι παίχτες παίζανε μέσα στα δακρυγόνα και τα καπνογόνα εντάξει Κυπελλούχος Ελλάδος ο Παναθηναϊκός αλλά ντράπηκε και η ντροπή…

kipelloyxos elladas panathinaikos

Ένας αγώνας που ήτανε γιορτή για το δύστυχο ποδόσφαιρο και τον κάνατε ντροπή.Συγχαρητήρια στους παίχτες του Παναθηναϊκού για το κύπελλο και στους παίχτες του ΠΑΟΚ φυσικά.