Κρατική επιχορήγηση με λεφτά στο χέρι ή άτοκα δάνεια για ανακαίνιση σπιτιών – Ποιοι οι δικαιούχοι

HomeΕΛΛΑΔΑ

Κρατική επιχορήγηση με λεφτά στο χέρι ή άτοκα δάνεια για ανακαίνιση σπιτιών – Ποιοι οι δικαιούχοι

Λεφτά στο χέρι για ανακαινίσεις σπιτιών, που σήμερα δεν μπορούν να νοικιαστούν επειδή είναι παλιά είτε επειδή βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση, θα δώσει η κυβέρνηση για να υλοποιήσει το σχέδιο της φθηνής στέγασης σε νέους ανθρώπους.

Κεντρικός άξονας του σχεδίου της φθηνής στέγης αποτελεί η ανακαίνιση παλαιών σπιτιών. Οι ιδιοκτήτες ή οι ενοικιαστές θα λάβουν χρήματα στο χέρι για ανακαινίσεις παλαιών ακινήτων που δεν μπορούν να κατοικηθούν, επειδή βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση, ή συμπληρωματικά θα λάβουν και επιδότηση ενοικίου.

Οι εν λόγω ενισχύσεις θα έχουν διπλή μορφή. Είτε θα χορηγηθούν ως κρατική επιχορήγηση, είτε ως άτοκα δάνεια ύψους 25.000 ευρώ με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος -και το δάνειο θα έχει διάρκεια αποπληρωμής τα 15 έτη.

Δικαιούχοι του στεγαστικού επιδόματος θα είναι οι νέοι έως 29 ετών καθώς και νέα ζευγάρια, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξουν εισοδηματικά κριτήρια.

Ο «κουμπαράς» με τους πόρους ύψους 1,5 δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση των μέτρων που αφορούν στη στέγαση, είναι «εξασφαλισμένος».

Πρόκειται για χρήματα που προέρχονται από τις εισφορές της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠ Α- πρώην ΟΑΕΔ), ενώ προβλέπεται και η αξιοποίηση ακινήτων του Δημοσίου και συμπράξεις με ιδιώτες.

Μάλιστα, σε πρώτο πλάνο για να δοθούν μπαίνουν 200 οικόπεδα, 100 κτίρια και 100 κενά κατασήματα που βρίσκονται στην κατοχή του πρώην ΟΑΕΔ.

Το σχέδιο θα παρουσιαστεί αναλυτικά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη φετινή ΔΕΘ, μαζί με τα άλλα μέτρα στήριξης που ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο και θα εγκρίνει ο πρωθυπουργός.

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramYouTubeGoogle News και Twitter.  

πηγή