Κωνσταντινιά Πατσή προς ΕΛΜΕ Λάρισας: Ψεύδεστε ασύστολα..

HomeΑΠΟΨΕΙΣ

Κωνσταντινιά Πατσή προς ΕΛΜΕ Λάρισας: Ψεύδεστε ασύστολα..

Απάντηση στην ΕΛΜΕ Λάρισας  δίνει η κυρία Κωνσταντινιά Πατσή, Αναπληρωματικό Μέλος ΠΥΣΔΕ Λάρισας και Μέλος των ΑΔΗΚ Λάρισας για το συκοφαντικό κείμενο με θέμα “Σημαντικό κόστος στα ταμεία μας η δικαστική περιπέτεια με την καθαιρούμενη συνάδελφο”.

 

Αγαπητές συναδέλφισες, αγαπητοί συνάδελφοι: 

Είμαι στην πολύ δυσάρεστη θέση, υπερασπιζόμενη την τιμή και την αξιοπρέπειά μου, να απαντήσω σε συκοφαντικό κείμενο που με αφορά με θέμα :

«ΕΛΜΕ Λάρισας: Σημαντικό κόστος στα ταμεία μας η δικαστική περιπέτεια με την καθαιρούμενη συνάδελφο» που υπέγραψαν και δημοσίευσαν  μέλη του παράνομου Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας τα οποία κρύβονται πίσω από την ανωνυμία της Ένωσης.

Κι αναφέρομαι βέβαια στους : Φούντα Αθ., Μπατσίλα Δ., Μαλάκο Στ., και Κουτσοπούλου Φ., (ΔΑΚΕ), Παπαδόπουλο Δ., Κοντελέ Δ., (ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ), Τσακνάκη Ι..,  Μαγαλιού Ε., (ΣΥΝΕΚ) και Γερασάκη Δ.  (ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ) .

Από την αρχή δηλώνω ότι η επιλογή μου να συμμετέχω στις ηλεκτρονικές εκλογές και να μην παραιτηθώ από αναπληρωματικό μέλος του  Υπηρεσιακού Συμβουλίου υπαγορεύτηκε από τα δημοκρατικά μου πιστεύω, τη συνείδησή μου και την υποχρέωσή μου απέναντι στους συναδέλφους,  πρώτον για να λειτουργήσουν τα Υπηρεσιακά συβούλια προς όφελος όλων των συναδέλφων  και δεύτερον για να εκπροσωπηθούν  οι τελευταίοι στα Υπηρεσιακά Συμβούλια από αιρετούς κι όχι από δοτούς. 

Με λυπεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι πρέπει να ανακαλέσω και να αναφερθώ σε γεγονότα  που προσπαθώ να αποβάλλω ως μιαρά από τη συνείδηση μου και να καταγγείλω τα προαναφερθέντα μέλη του παράνομου Δ.Σ της ΕΛΜΕ ν. Λάρισας ότι αναφέρουν ψευδείς και παραπλανητικούς ισχυρισμούς για μένα, λασπολογούν και ψεύδονται ασυστόλως διότι :

 Ισχυρίζονται ότι “αποδείχθηκε και δικαστικά ότι η ΕΛΜΕ προχώρησε στην καθαίρεση της συναδέλφισσας νόμιμα και καταστατικά”. Ισχυρίζονται, επίσης, ότι “το σωματείο πήρε μια νομιμότατη και πλήρως αιτιολογημένη απόφαση κι ότι αποδείχτηκε περίτρανα πως το Σωματείο λειτούργησε δημοκρατικά και με πλήρη διαφάνεια προστατεύοντας τα συμφέροντα των μελών του”.

Εκείνο που αποδείχτηκε περίτρανα  είναι ότι αυτά που αναφέρουν  ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας κι αποτελούν ίσως ανικανοποίητους ευσεβείς πόθους των μελών του παράνομου ΔΣ της ΕΛΜΕ Λάρισας. Υποθέτω ότι δεν διάβασαν , ως όφειλαν, την απόφαση (219/2022 Μον.Πρωτ.Λάρισας).

Για την αποκατάσταση της αλήθειας επισημαίνω ότι η ουσία της απόφασης της ΕΛΜΕ δεν εκδικάστηκε, γιατί απορρίφθηκε για τυπικούς/διαδικαστικούς λόγους, εφόσον σύμφωνα με την ερμηνεία του δικάζοντος δικαστού θα έπρεπε να συγκεντρωθεί το 1/50 των μελών του εναγομένου σωματείου , που νομιμοποιούνται ενεργητικά στην άσκηση της ακυρωτικής αγωγής.

Βέβαια, παρά τις αιτιάσεις αυτής της ερμηνείας που δόθηκε – καθό μέρος εφαρμόζεται το άρθρο 105 ΑΚ περί αγωγή μέλους και όχι μελών και δεν υπάγεται στην συμπληρωματική διάταξη του αρ.8 παρ.4 ν.1264/1982, εφόσον η βλάβη από την απόφαση της Γ.Σ. ήταν προσωπική και δεν αφορούσε ζήτημα συλλογικού ενδιαφέροντος των μελών του σωματείου.

Παρ’ολα αυτά, αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι το δικαστήριο κάνοντας αυτή την ερμηνεία εντόπισε πρόβλημα στη νομιμοποίηση μου και δεν ασχολήθηκε με την εξέταση της ουσίας των ισχυρισμών μου.

Κατά συνέπεια ουδέποτε επιβεβαίωσε ότι η έκπτωση μου ήταν νόμιμη και καταστατική, όπως αναφέρουν. Άλλο είναι το ζήτημα της μη εν τέλει αναγνώρισης της ακυρότητας της απόφασης, καθώς απορρίφθηκε για το λόγο που ανέφερα και άλλο είναι να ισχυριστεί κανείς πως η ουσία της υπόθεσης εκδικάστηκε και η απόφαση ήταν νόμιμη.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να επισημάνω ότι εκείνο που τελικά αποδείχτηκε περίτρανα είναι η δικαίωση μου για την θαρραλέα επιλογή μου να συμμετέχω στις ηλεκτρονικές εκλογές του 2020 για την ανάδειξη των μελών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων,  μια επιλογή που τώρα υιοθετούν κι εκείνοι (ΟΛΜΕ-ΠΕΚ και ΔΑΚΕ ΕΛΜΕ ν. Λάρισας).

Εκείνο που αποδείχτηκε περίτρανα είναι ότι το επαναστατικό ΟΧΙ τους στη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην ηλεκτρονική ψηφοφορία το 2020  έγινε ένα συμβιβαστικό ΝΑΙ το 2022 (ΟΛΜΕ-ΠΕΚ και ΔΑΚΕ ΕΛΜΕ ν. Λάρισας).

Εκείνο που αποδείχτηκε περίτρανα είναι ότι στη λογική της ΟΛΜΕ και της ΕΛΜΕ ν. Λάρισας η συμμετοχή στις ηλεκτρονικές εκλογές το 2020 ήταν καταστατικό ατόπημα που οδηγούσε στη διαγραφή, ενώ το 2022 καταστατικό ατόπημα θεωρείται η μη συμμετοχή στις ηλεκτρονικές εκλογές!!!!

Εκείνο που αποδείχτηκε περίτρανα είναι ότι η αποπομπή μου από το ΔΣ της ΕΛΜΕ ήταν ατόπημα, αφού σήμερα η ΟΛΜΕ (στις αποφάσεις της οποίας ΔΕΝ συνεμορφώθην το 2020 ) προτείνει στους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στις ηλεκτρονικές εκλογές.

Αναρωτιέμαι για τα μέλη του παράνομου  ΔΣ  της ΕΛΜΕ ν. Λάρισας της ΔΑΚΕ  και της ΠΕΚ που, αντίθετα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΜΕ Λάρισας στις 19/10/2022 για μη συμμετοχή στις ηλεκτρονικές εκλογές, θα είναι υποψήφια στις ηλεκτρονικές εκλογές θα υποβληθεί από τις παρατάξεις ΣΥΝΕΚ , ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ και ΑΣΕ ( πέντε μέλη)  πρόταση για αποπομπή από το παράνομο Δ.Σ της ΕΛΜΕ για αντισυνδικαλιστική δράση, όπως έγινε στην περίπτωση μου;

Αναρωτιέμαι για τα μέλη του παράνομου ΔΣ  της ΕΛΜΕ ν. Λάρισας ΣΥΝΕΚ , ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ και ΑΣΕ  που, αντίθετα με την απόφαση ΟΛΜΕ που δημοσιεύτηκε στον τύπο στις  στις 19/10/2022 για συμμετοχή στις ηλεκτρονικές εκλογές , δεν θα είναι υποψήφια στις ηλεκτρονικές εκλογές θα υποβληθεί από τις παρατάξεις   της ΔΑΚΕ  και της ΠΕΚ πρόταση για αποπομπή από το παράνομο Δ.Σ της ΕΛΜΕ για αντισυνδικαλιστική δράση, όπως έγινε στην περίπτωση μου;

Εκείνο για το οποίο είμαι σίγουρη είναι ότι η κωλοτούμπα  μπορεί πολλές φορές να θεωρηθεί συνήθης μέθοδος αποτυχημένης πολιτικής κι ένα από τα χαρακτηριστικά των ¨ψευδο-συνδικαλιστών¨!!!!

Κλείνοντας  δηλώνω για άλλη μια φορά ότι ως εκπαιδευτικός δεν δέχομαι την τυφλή συμμόρφωση σε επιταγές άλλων, ότι ως ανθρωπος έχω το δικαίωμα της ελεύθερης βούλησης και της ελεύθερης έκφρασης της με σύννομες πράξεις, ως συνδικαλίστρια στο πλαίσιο της συνδικαλιστικής ελευθερίας έχω το δικαίωμα της διαφορετικής προσέγγισης και δράσης αναλαμβάνοντας τις ευθύνες των πράξεων μου για τις οποίες θα κριθώ στις επικείμενες εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Πατσή Κωνσταντινιά

Αναπληρωματικό Μέλος ΠΥΣΔΕ Λάρισας

Μέλος ΑΔΗΚ Λάρισας

[quads id=5]