Category: Γεύση
Μαγειρική συνταγές
Η Καλύτερη Εποχή για να Μαζέψετε Αμπελόφυλλα – Για Ντολμαδάκια ή Σαρμαδάκια Όλο τον Χρόνο
Ο Τύρναβος είναι μια από τις σημαντικότερες αμπελουργικές περιοχές της Ελλάδας, με χιλιάδες στρέμματα αμπελώνων που απλώνονται σε όλη την περιοχή. Εκτ [...]
Σπιτικό λικέρ κεράσι: Το φτιάχνουμε την άνοιξη για να το απολαύσουμε τον χειμώνα
Η διαδικασία παραγωγής των σπιτικών λικέρ, από τα φρούτα της Άνοιξης, θυμίζει έναν μύθο του Αισώπου…
Αυτόν του τζίτζικα και του μέρμηγκα.
Και αυ [...]
Σπιτικό Παγωτό Φράουλα για Παιδιά (Χωρίς Ζάχαρη)
Η άνοιξη φέρνει μαζί της τα πιο αρωματικά και ζουμερά φρούτα – και φυσικά, πρωταγωνίστριες δεν θα μπορούσαν να είναι άλλες από τις φράουλες! Πλούσιες [...]
Συνταγή για παγωτό κρέμα με 2 υλικά και χωρίς παγωτομηχανή
Οι Αμερικανοί λένε ότι αν έχεις παγωτό στην κατάψυξη, είσαι ευτυχής. Εγώ λέω, αν μπορείς να φτιάξεις με ελάχιστα, εύκολα υλικά, το δικό σου σπιτικό πα [...]
5 μύθοι για τα φρούτα
Υπάρχουν πολλοί μύθοι γύρω από το πότε είναι «καλύτερο» ή «χειρότερο» να τρώμε τα φρούτα.
Τα φρούτα είναι ένας γευστικός και υγ [...]
Πάστα φλώρα με εύκολη σπιτική μαρμελάδα φράουλα
Η σπιτική μαρμελάδα φράουλας δίνει μια απίστευτη γλυκύτητα και άρωμα που γεμίζει την κουζίνα και την καρδιά! Ένα γλυκό ταξίδι που ξεκίνησε από το μηδέ [...]
Γλυκό ψυγείου με μπισκότα πτι μπερ
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας χαρίζει μια συνταγή για κλασικό γλυκό ψυγείου με κρέμα, μπισκότα και σοκολάτα, εύκολο στη παρασκευή του που σίγουρα θα λατ [...]
Αρνί στο φούρνο: Δύο συνταγές για το Πάσχα
Εάν είστε από αυτούς που το φετινό Πάσχα δεν θα έχετε την ευκαιρία για το καθιερωμένο σούβλισμα, τότε πιθανόν να βρίσκεστε στην αναζήτηση συνταγής για [...]
Σπιτική μαρμελάδα: χρήσιμες συμβουλές για να την πετύχετε
Φρουτένια, με έντονη γεύση, ξεχωριστό άρωμα, ιδιαίτερη υφή. Η μαρμελάδα δεν λείπει από το πρωινό των περισσότερων από εμάς. Εξάλλου, κάθε εποχή έχει τ [...]
Πανεύκολο κέικ βανίλιας
Φτιάξτε το πιο αφράτο κέικ γρήγορα και εύκολα!
Υλικά
175γρ. βούτυρο
175γρ. ζάχαρη
175γρ. αλεύρι φαρίνα (που φουσκώνε [...]
Τιραμισού με γιαούρτι – από τα πιο αγαπημένα γλυκά παγκοσμίως
Το τιραμισού είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά παγκοσμίως, αλλά συνήθως περιέχει πολλά λιπαρά και θερμίδες. Αν αναζητάτε μια εναλλακτική εκδοχή που [...]
Bag-in-Box: Μπορεί το κρασί σε ασκό να είναι εξίσου ποιοτικό με το εμφιαλωμένο;
Τα τελευταία χρόνια, το κρασί σε ασκό (Bag-in-Box) έχει κερδίσει έδαφος στην αγορά, προσφέροντας μια πρακτική και οικονομική εναλλακτική του εμφιαλωμέ [...]
Το ρυζόγαλο της γιαγιάς και πώς να το φτιάξετε με όλη τη νοσταλγική γεύση
Το ρυζόγαλο, το καλό, είναι από αγελαδινό γάλα. Τουλάχιστον το ρυζόγαλο που μας έφτιαχνε η γιαγιά.
Τα απογεύματα, την ώρα του διαβάσματος [...]
“Φασολάδα στην Γάστρα: Παραδοσιακή ελληνική με έντονη γεύση”
Η φασολάδα στην γάστρα είναι μια εξαιρετική παραλλαγή της παραδοσιακής συνταγής. Το ψήσιμο στη γάστρα δίνει πιο πλούσια γεύση και βελούδινη υφή στην σ [...]