Category: Γεύση
Μαγειρική συνταγές
Σπιτική μαρμελάδα: χρήσιμες συμβουλές για να την πετύχετε
Φρουτένια, με έντονη γεύση, ξεχωριστό άρωμα, ιδιαίτερη υφή. Η μαρμελάδα δεν λείπει από το πρωινό των περισσότερων από εμάς. Εξάλλου, κάθε εποχή έχει τ [...]
Πανεύκολο κέικ βανίλιας
Φτιάξτε το πιο αφράτο κέικ γρήγορα και εύκολα!
Υλικά
175γρ. βούτυρο
175γρ. ζάχαρη
175γρ. αλεύρι φαρίνα (που φουσκώνε [...]
Τιραμισού με γιαούρτι – από τα πιο αγαπημένα γλυκά παγκοσμίως
Το τιραμισού είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά παγκοσμίως, αλλά συνήθως περιέχει πολλά λιπαρά και θερμίδες. Αν αναζητάτε μια εναλλακτική εκδοχή που [...]
Bag-in-Box: Μπορεί το κρασί σε ασκό να είναι εξίσου ποιοτικό με το εμφιαλωμένο;
Τα τελευταία χρόνια, το κρασί σε ασκό (Bag-in-Box) έχει κερδίσει έδαφος στην αγορά, προσφέροντας μια πρακτική και οικονομική εναλλακτική του εμφιαλωμέ [...]
Το ρυζόγαλο της γιαγιάς και πώς να το φτιάξετε με όλη τη νοσταλγική γεύση
Το ρυζόγαλο, το καλό, είναι από αγελαδινό γάλα. Τουλάχιστον το ρυζόγαλο που μας έφτιαχνε η γιαγιά.
Τα απογεύματα, την ώρα του διαβάσματος [...]
“Φασολάδα στην Γάστρα: Παραδοσιακή ελληνική με έντονη γεύση”
Η φασολάδα στην γάστρα είναι μια εξαιρετική παραλλαγή της παραδοσιακής συνταγής. Το ψήσιμο στη γάστρα δίνει πιο πλούσια γεύση και βελούδινη υφή στην σ [...]
Εύκολοι λουκουμάδες με 2 υλικά
Αυτή η συνταγή είναι, στο μυαλό μου, συνδεδεμένη με παιδικά καλοκαίρια, στο νησί. Είναι έτοιμη σε λίγα λεπτά και τρώγεται σε ακόμη λιγότερα, όσο είναι [...]
Κουμπάνια: Πώς να φτιάξετε τους αφράτους λουκουμάδες της Κρήτης
Οι Aνεβατοί Λουκουμάδες, γνωστοί και ως Kουμπάνια ή Kουμπανάκια, αποτελούν έναν θησαυρό της παραδοσιακής κρητικής ζαχαροπλαστικής. Πρόκειται για αφράτ [...]
Η πίστη και η παράδοση βιώνονται -Τσιγαρίδες!
Δεν πρέπει να ξεχνάμε "παλιά έθιμα", τα οποία και σήμερα μπορούμε να αναβιώσουμε στα σπίτια μας. Παράδοση...και η παρασκευή χοιρινής τσιγαρίδας, [...]

Ρολάκια κανέλας Kanelbullar: Τα αυθεντικά cinnamon rolls της Σουηδία
Τα ρολάκια κανέλας, γνωστά και ως Kanelbullar στη Σουηδία, είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά της χώρας. Αυτή η παραδοσιακή συνταγή για [...]
Πικάντικα κεφτεδάκια φούρνου με φέτα και πατάτες
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. πατατούλες baby, κομμένες στα 4
2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
200 γρ. φέτα, σε κομμάτια
200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1 χούφ [...]
Κεφτέδες οι κλασικοί
Τα κεφτεδάκια είναι εξαιρετικό μεζεδάκι για ούζο και τσίπουρο, αλλά μπορούν να σταθούν μία χαρά και ως κυρίως γεύμα, συνοδεία μίας μερίδας πατάτες [...]
Μανταρίνια: Μικρά αλλά… «θαυματουργά» για ασθένειες, χοληστερίνη και πίεση
Τα μανταρίνια όχι μόνο είναι υπέροχα γλυκά και νόστιμα αλλά είναι επίσης γεμάτα με βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά.
Ας δούμε, σύμφω [...]
Αμύγδαλα: Διατροφική Αξία και Χρήσεις
Τα αμύγδαλα είναι ένας από τους πιο θρεπτικούς και πολυχρηστικούς ξηρούς καρπούς, γνωστά για τη μεγάλη διατροφική τους αξία και τα πολυάριθμα οφέλη γι [...]