HomeΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κέλλας: Η δημοσκοπική πτώση του Σύριζα η αιτία της πρότασης μομφής

Κέλλας: Η δημοσκοπική πτώση του Σύριζα η αιτία της πρότασης μομφής

Συνέντευξη στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ Λάρισας και τη δημοσιογράφο Μίνα Μαυρογιάννη, παραχώρησε ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας, με την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης, την κατάσταση στον χώρο της Υγείας, αλλά και  τα προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία στην Αττική.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ

Ο Λαρισαίος πολιτικός, χαρακτήρισε την ενέργεια του αρχηγού του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης ως “πράξη φθηνού εντυπωσιασμού”, με τα ουσιαστικά αίτιά της να βρίσκονται στα χαμηλά δημοσκοπικά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και τα εσωκομματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, ενώ υποστήριξε πως “είναι μια καλή αφορμή οι πολίτες να ακούσουν και να συγκρίνουν τα πεπραγμένα των δυο κυβερνήσεων”.

Ο κ. Κέλλας στηλίτευσε, ακόμη και την στάση του ΚΙΝΑΛ στο συγκεκριμένο θέμα, τονίζοντας πως οι δηλώσεις του κ. Ανδρουλάκη, ότι θα υπερψηφίσει μεν την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς όμως να επιδιώκει εκλογές, είναι αντιφατικές μεταξύ τους. Υπογράμμισε δε, ότι “η αυτόνομη πορεία αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολη, όταν δεν μένει ως σύνθημα, αλλά πρέπει να αποδειχτεί και στην πράξη”.

ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, χαιρέτισε τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας για την χαλάρωση των μέτρων σε ψυχαγωγία και εστίαση, δηλώνοντας ότι βρισκόμαστε στην αρχή του τέλους της πανδημίας, ενώ εξήρε τα πεπραγμένα της κυβέρνησης στον χώρο της Υγείας, τονίζοντας πως “μέσα σε 2,5 χρόνια συντελέστηκαν στο ΕΣΥ αλλαγές, που υπό άλλες συνθήκες θα χρειάζονταν μια δεκαετία για να γίνουν”.

«Ενισχύσαμε το Δημόσιο Σύστημα Υγείας με προσλήψεις  12.000 υγειονομικού προσωπικού, ενώ υπερδιπλασιάσαμε τις κλίνες ΜΕΘ, παρά τις σοβαρές ελλείψεις που έχουμε σε εξειδικευμένους ιατρούς. Το τέλος της πανδημίας, μπορεί να αποτελέσει για τον χώρο της Υγείας μια ευκαιρία πλήρους αναζωογόνησης. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για ένα Νέο ΕΣΥ, με αναδιοργάνωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με ενίσχυση του θεσμού του Οικογενειακού Ιατρού για πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση, με την ολοκλήρωση του υγειονομικού χάρτη της χώρας, με αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών και εκσυγχρονισμό του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού των νοσοκομείων και με ΣΔΙΤ. Είναι η μεγάλη μας ευκαιρία να δημιουργήσουμε ένα Σύστημα Υγείας με σκοπό την εξυπηρέτηση του ασθενούς και την περίθαλψη στο καλύτερο δυνατό επίπεδο», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του Λαρισαίου ιατρού.

Ο κ. Κέλλας, ακόμη, διέψευσε κατηγορηματικά, σενάρια που κάνουν λόγο για κλείσιμο νοσοκομείων, χαρακτηρίζοντάς τα ως “συκοφαντικά και υποβολιμαία, που εκπορεύονται από συγκεκριμένους κύκλους”, φέρνοντας ως παράδειγμα τα δυο νοσοκομεία της Λάρισας, τα οποία, όπως  ανέφερε, “όχι μόνο δεν αποδυναμώθηκαν, αλλά αντιθέτως αναβαθμίστηκαν και ενισχύθηκαν με νέο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό”. 

Ο Λαρισαίος πολιτικός, υποστήριξε τέλος, ότι το μισθολόγιο στο ΕΣΥ, χρήζει άμεσης βελτίωσης και υπάρχει κίνδυνος το brain drain των Ελλήνων ιατρών, να καταστεί το νούμερο ένα πρόβλημα για τα νοσοκομεία της χώρας.

ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Ο κ. Κέλλας, κληθείς να σχολιάσει τις εικόνες των προηγούμενων ημερών, με χιλιάδες οδηγούς αποκλεισμένους από τα χιόνια στην Αττική οδό αλλά και σε κεντρικές λεωφόρους των Αθηνών, σημείωσε:

«Οι εικόνες που είδαμε όλοι στην τηλεόραση τις προηγούμενες μέρες, είναι μη αποδεκτές. Δυστυχώς, παρά τις προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων και τις προηγειθείσες συσκέψεις, παρουσιάστηκε το μόνιμο πρόβλημα στον συντονισμό μεταξύ των αρμόδιων φορέων και δημιουργήθηκε μια εικόνα που δεν αξίζει ούτε στη χώρα, ούτε στην κυβέρνηση. 

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ζήτησε συγνώμη από τους πολίτες για τη μεγάλη ταλαιπωρία, που υπέστησαν. Κάποιοι ιδιωτικοί φορείς, ήδη ανέλαβαν την ευθύνη αναγγέλλοντας και αποζημιώσεις. Να είστε, όμως, σίγουροι, ότι άμεσα θα διερευνηθούν και θα αποδοθούν οι ευθύνες», κατέληξε ο Λαρισαίος βουλευτής.