HomeΑΠΟΨΕΙΣ

Κέλλας Χρήστος: Γιατί με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Κέλλας Χρήστος: Γιατί με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Γιατί Νέα Δημοκρατία – Γιατί Κυριάκος Μητσοτάκης

*Του Χρήστου Κέλλα, Βουλευτή ΝΔ ν. Λάρισας

 

Τέσσερα χρόνια μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία, καλούμαστε να αποφασίσουμε αν θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε στο δρόμο της σταθερότητας, της συνέπειας και της βιώσιμης οικονομικά ανάπτυξης με γνώμονα τις νέες τεχνολογίες, αλλά και το σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον ή θα κολυμπήσουμε για μια φορά ακόμη στα αχαρτογράφητα νερά της ακατάσχετης υποσχεσιολογίας και παροχολογίας.

Οι μνήμες, άλλωστε, είναι ακόμη νωπές…

Ποιος δεν βίωσε συνθήκες οικονομικού αποκλεισμού, με τράπεζες κλειστές, με ηλικιωμένους πολίτες στις “ουρές” να αγωνιούν νυχθημερόν, μήπως και καταφέρουν να αποσύρουν τα ελάχιστα χρήματα, που τους επέτρεπε το ΔΝΤ για να μπορέσουν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους;

Ποιος δεν ένιωσε συνθήκες επιβράδυνσης σε όλους τους τομείς του οικονομικού γίγνεσθαι αλλά και διάρρηξης της κοινωνικής συνοχής; Συνθήκες που απέκλεισαν τους νέους από την αγορά εργασίας, που συρρικνώθηκε όσο ποτέ επί ΣΥΡΙΖΑ.

Ποιος δεν αισθάνθηκε απόλυτα ανυπεράσπιστος, όταν η προηγούμενη κυβέρνηση δεν κατάφερε να διαφυλάξει το υπέρτατο αγαθό, αυτό της ανθρώπινης ζωής, όπως συνέβη με τις καταστροφικές πυρκαγιές στο Μάτι και τις πλημμύρες στη Μάνδρα;

Στον αντίποδα, σήμερα βρίσκεται στην ηγεσία της χώρας ένας Πρωθυπουργός, ο οποίος έχει επιδείξει όχι μόνο άμεσα αντανακλαστικά επιτυχημένης αντιμετώπισης πρωτόγνωρων διεθνών κρίσεων, αλλά και αποτελεσματικότητα και πρόοδο σε όλους τους τομείς του κοινωνικού και οικονομικού βίου.

Η ανάκαμψη της οικοδομικής δραστηριότητας, η σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού, η διαρκής στήριξη του αγροτικού τομέα με στοχευμένα προγράμματα και δράσεις και η οικονομική ενίσχυση των νέων ανθρώπων, η ενσωμάτωση σύγχρονων τεχνολογιών και η μετάβαση στο ψηφιακό κράτος, που αμβλύνουν καθημερινά τη γραφειοκρατία, η αναγνώριση της χώρας ως έναν από τους αξιολογότερους και ασφαλέστερους προορισμούς διεθνώς, η πετυχημένη διαχείριση του προσφυγικού, αλλά και η ισχυρή αμυντική θωράκιση απέναντι στις απειλές “των γειτόνων”, είναι ίσως μερικά από τα ελάχιστα, που θα μπορούσα να αναφέρω ως προς τι πραγματικά κατάφερε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια από την ανάληψη των καθηκόντων του.

Δεν χωράει αμφιβολία, πως η επόμενη τετραετία θα είναι η τετραετία όπου οι νέοι άνθρωποι θα καρπωθούν ουσιαστικά τους κόπους όλης αυτής της κυβερνητικής προσπάθειας. Θα είναι η τετραετία καλύτερων μισθών για όλους και καλύτερων συντάξεων για τους απόμαχους της εργασίας.

Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λάρισα, δεν θα μπορούσε παρά να επισφραγίσει με τον καλύτερο τρόπο αυτό το διακύβευμα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με την ανθρωποκεντρική και φιλελεύθερη φιλοσοφία τους, στέκονται δίπλα στους νέους, δίπλα στους αγρότες, δίπλα στους πιο αδύναμους και επενδύουν στον κόσμο, που μοχθεί και παλεύει καθημερινά για καλύτερες και ποιοτικότερες συνθήκες ζωής.

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.