Η κατάσταση χειροτερεύει μέρα με τη μέρα, υπογραμμίζει ο Δημήτρης Μπάμπαλης, διευθυντής τμήματος επειγόντων νοσοκομείου Λάρισας.
Το στοίχημα είναι να αντέξει το σύστημα υγείας της χώρας την ώρα που οι γιατροί και οι νοσηλευτές δίνουν καθημερινά μάχη με τον χρόνο, την αύξηση των περιστατικών αλλά τον φόβο να μην νοσήσουν και οι ίδιοι. Η κατάσταση στο νοσοκομείο της Λάρισας έχει αρχίσει να δυσκολεύει πολύ.
Όπως εξηγεί ο Νίκος Νταφούλης, πρόεδρος ένωσης νοσοκομειακών γιατρών Λάρισας, το νοσοκομείο δεν αντέχει άλλο γιατί μεγάλο κομμάτι και γιατρών και νοσηλευτών βγαίνει θετικό.
Την ίδια ώρα, όπως προβλέπεται σε καραντίνα τίθενται και οι επαφές τους σε καραντίνα.
«Ίσως και αυτή την ύστατη στιγμή υπάρχει χρόνος μέσω της επίταξης του ιδιωτικού τομέα, όχι με αγοραίους όρους, άλλα με όρους επίταξης και τα ιδιωτικά εργαστήρια να μπουν όλοι στη μάχη του κορωνοϊού γιατί η επόμενη μέρα είναι δύσκολη και το σύστημα μπορεί να καταρρεύσει τις επόμενες μέρες», τονίζει ο Αθανάσιος Αθανασιάδης, παθολόγος , αντιπρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Λάρισας.
Η κατάσταση στο γενικό νοσοκομείο της Λάρισας είναι στα όρια της.
Χθες οι 8 κλίνες της ΜΕΘ του νοσοκομείου άδειασαν. Σήμερα όμως οι 7 έχουν καλυφθεί και μένει μόνο μία. Όπως λένε οι γιατροί του νοσοκομείου, αντέχουν ακόμη για μισή εφημερία.
Στις 10 διακομιδές οι 9 είναι κόβιντ, εξηγεί ο Γιάννης Γούλας, πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλίας
«Εφιστούμε την προσοχή στους πολίτες της Θεσσαλίας και ειδικά της Λάρισας, να τηρούν τα μέτρα και να βγαίνουν αν και εφόσον αυτό είναι αναγκαίο και μόνο», προσθέτει.
Η κατάσταση χειροτερεύει μέρα με τη μέρα, υπογραμμίζει ο Δημήτρης Μπάμπαλης, διευθυντής τμήματος επειγόντων νοσοκομείου Λάρισας.
Δεν έχουμε φτάσει ακόμη στην κορύφωση αλλά παρόλα αυτά χθες δημιουργήσαμε 8 κλίνες ΜΕΘ κλείνοντας όλες τις κλίνες κανονικές ΜΕΘ, 20 στο σύνολο και αυτή τη στιγμή είναι κατειλημμένα τα 19 από τα 20 κρεβάτια, ανέφερε.