Διαδικασία

Βήμα 1

Ανοίγουμε τις ντομάτες, τις πιπεριές και τα κολοκύθια με ένα κοφτερό μαχαίρι και αφαιρούμε το εσωτερικό τους με το ειδικό εργαλείο. Τρίβουμε στον τρίφτη το εσωτερικό από τις ντομάτες και τα κολοκύθια και το βάζουμε σε μία λεκάνη.

Βήμα 2

Προσθέτουμε στη λεκάνη τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα μυρωδικά ψιλοκομμένα, το ρύζι, τον τραχανά, 1/3 του ελαιόλαδου και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε τα υλικά. Γεμίζουμε τα λαχανικά με το μείγμα κατά τα 2/3 περίπου, όχι μέχρι επάνω, γιατί θα φουσκώσει το ρύζι.

Βήμα 3

Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί που να χωρούν σχετικά άνετα και ενδιάμεσα προσθέτουμε τις πατάτες. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Αραιώνουμε τον ντοματοπελτέ σε ένα ποτήρι νερό και τον ρίχνουμε στο ταψί, στο πλάι.

Βήμα 4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 1,5 ώρα περίπου, μέχρι να καψαλιστούν τα καπάκια τους και να μαραθούν τα λαχανικά εξωτερικά. Συνοδεύουμε με μπόλικο ψωμί φρυγανισμένο και με φέτα ή άλλο λευκό τυρί της αρεσκείας μας.

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.

πηγή