Έντι Ράμα: Με τον υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας συμφώνησαν για λαθραία μεταφορά εμβολίων κατά του κορονοϊού

HomeΔΙΕΘΝΗ

Έντι Ράμα: Με τον υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας συμφώνησαν για λαθραία μεταφορά εμβολίων κατά του κορονοϊού

Εντύπωση προκαλούν όσα αποκάλυψε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα για τις σχέσεις του με τον υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας, Λουίτζι Ντι Μάιο και όσα διαδραματίστηκαν κατά την έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού, όταν κυκλοφόρησαν τα πρώτα εμβόλια κατά του κορονοϊού από την εταιρεία Pfizer.

Ο Έντι Ράμα βρέθηκε σε μια εκδήλωση στο Μπέργκαμο της Ιταλίας όταν αποφάσισε να διηγηθεί στο έκπληκτο ακροατήριο τι συνέβη όταν κυκλοφόρησαν τα πρώτα εμβόλια κατά του κορονοϊού. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος και ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο συμφώνησαν για λαθραία μεταφορά εμβολίων της Pfizer κατά του κορονοϊού στην Αλβανία με τη βοήθεια των μυστικών υπηρεσιών.

«Τι είδους Ιταλός ή Αλβανός είσαι αν τηρείς πάντα τον νόμο;»

Συγκεκριμένα, αποφάσισε να εξιστορήσει μπροστά στον έκπληκτο Λουίτζι Ντι Μάιο τα εξής: «Σήμερα λέω κάτι που κανείς δεν ξέρει. Είμαι Αλβανοϊταλός, ο Ντι Μάιο είναι ναπολιτάνος Αλβανός, κάναμε λαθρεμπόριο μαζίΤι είδους Ιταλός ή Αλβανός είσαι αν τηρείς πάντα τον νόμο;».

 

Συνέχισε λέγοντας: «Ο κόσμος φοβόταν ότι θα πέθαινε σαν το ψάρι έξω από το νερό […]. Ρώτησα τον Λουίτζι, μπορείς να μας δώσεις δόσεις τουλάχιστον για τους γιατρούς και τις νοσοκόμες; Η Pfizer είχε ένα ιμπεριαλιστικό, καπιταλιστικό συμβόλαιο με τις κυβερνήσεις: σου δίνω τα εμβόλια αλλά δεν μπορείς να τα δώσεις σε κανέναν άλλο. Κάτι που κάθε άλλο παρά χριστιανικό είναι».

«Ο Λουίτζι είπε ότι δεν μπορεί να το κάνει διότι είναι πολύ σοβαρό πράγμα. Αλλά μετά το καταφέραμε μέσω μιας επιχείρησης με τις μυστικές μας υπηρεσίες: Ένα απίστευτο πράγμα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας και ο πρωθυπουργός της Αλβανίας που πέρασαν λαθραία αγαθά για να σώσουν ανθρώπους», υπογράμμισε.

Περιέγραψε πως: «Δεν μπορούσαμε να κρύψουμε τα εμβόλια, έπρεπε να τα χορηγήσουμε. Οι δικηγόροι της Pfizer απείλησαν τότε να κάνουν μήνυση και ήθελαν να μάθουν πώς τους τα πήραμε, αλλά είπαμε, απλώς, από μια φίλη χώρα. Είχαμε μάθει από τους Ναπολιτάνους πως δεν πρέπει ποτέ να εγκαταλείψεις έναν φίλο μπροστά στην αστυνομία, και έτσι δεν εγκαταλείπω ποτέ έναν φίλο».

Τέλος, απευθυνόμενος στον Ντι Μάιο σημείωσε: «Τώρα οι εφημερίδες που θα σε πουν ακόμη και λαθρέμπορο. Λουίτζι, μέχρι τώρα είσαι ελεύθερος άνθρωπος».

[quads id=4]

πηγή