Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου για τις αποζημιώσεις στους σεισμόπληκτους

HomeΤΥΡΝΑΒΟΣ

Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου για τις αποζημιώσεις στους σεισμόπληκτους

Ένταση επικράτησε στο πρωτο δια ζώσης Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου στο Δημαρχείο για την πρώτη αρωγή για τα πρώτα έξοδα και την αντικατάσταση λευκών συσκευών και πρώτων αναγκών στους σεισμόπληκτους του Δαμασίου.

Mετά από πρόταση ψηφίσματος της Δημοτικής παράταξης ΣυνΠολιτεία, το Δημοτικό Συμβούλιο δεσμεύει τον Δήμαρχο να εξηγήσει αν και γιατί υπάρχουν αδικίες με τις αποζημιώσεις των οικοσυσκευών στο Δαμάσι και να δημοσιευτούν τα στοιχεία, τα χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί για τους σεισμόπληκτους του Δήμου Τυρνάβου να διανεμηθούν σύμφωνα με τις ανάγκες που θα ορίσει το Δημοτικό Συμβούλιο και τέλος ο Δήμαρχος να διερευνήσει κάθε δυνατότητα απόδοσης δικαίων αποζημιώσεων σε όποιους δημότες έπαθαν ζημιά από το σεισμό.

Στο Συμβούλιο βρέθηκαν και εκπρόσωποι των κατοίκων του Δαμασίου με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου, που έχουν προβεί σε εξώδικα κατά του Δήμου Τυρνάβου για άδικη μεταχείριση από τις αρμόδιες επιτροπές που είχαν αναλάβει την διαχείριση των αιτήσεων.

Η ένταση ξεκίνησε όταν εκπρόσωποι κατηγόρησαν την Δημοτική αρχή για επιλογή των δικαιούχων των αποζημιώσεων με τον κ. Σακούτσιο να εξηγεί πως οι επιτροπές έχουν αναλάβει τη διαχείριση των αιτήσεων και καμιά επιλογή δεν έγινε από μεριά τους.

Σύμφωνα με τους κατοίκους οι επιτροπές δεν έκαναν ελέγχους στα σπίτια, χρησιμοποίησαν τους όρους πράσινο, κίτρινο και κόκκινο για να επιλέξουν ποιοι δικαιούνται την αποζημίωση και σε μερικές περιπτώσεις αποφάσισαν κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας αν ο σεισμόπληκτος πολίτης έχει καταστροφές χωρίς αυτοψία.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και ο Δήμαρχος τόνισαν πως δεν υπάρχει ο διαχωρισμός βάση τις σήμανσης των σπιτιών και ουδεμία σχέση έχει με τις οικοσυσκευές, με τους κατοίκους να επιμένουν πως οι επιτροπές συμπεριφέρθηκαν κατά αυτό το τρόπο, ενώ τόνισε πως η διαδικασία ήταν συγκεκριμένη και έχει ολοκληρωθεί οπότε δεν μπορεί να απαιτήσει από το Υπουργείο κάτι περισσότερο ενώ δεν υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν λανθασμένα πορίσματα.