Εκλογές σήμερα για την ανάδειξη του προέδρου και της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές σήμερα για την ανάδειξη του προέδρου και της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Σήμερα Κυριακή  15 Μαΐου ο ΣΎΡΙΖΑ ΠΣ πραγματοποιεί εκλογικές διαδικασίες, για την εκλογή του προέδρου του κόμματος καθώς και της Κεντρικής Επιτροπής, συνέχεια του 3ου Συνεδρίου που έγινε 14 έως 17 Απριλίου.Στη Λάρισα οι εκλογές θα διαξαχθούν ως εξής

 

Η ψηφοφορία άρχισε στις 8 το πρωί και λήγει στις 8μμ. με την αστυνομική ταυτότητα, καθώς και 3 ευρώ, ως συμμετοχή.

ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
 για εκλογή του Προέδρου Αλέξη Τσίπρα και για ΚΕ (ΔΥΟ ΚΑΛΠΕΣ)

ΛΆΡΙΣΑ: 1ο Λύκειο Λάρισας Ανθίμου Γαζή και Ηπείρου(είσοδος από Φαρμακίδου) (4) Εκλογικά τμήματα . Κάθε εκλογικό τμήμα έχει δύο κάλπες. Μια για να ψηφιστεί ο πρόεδρος σ. Αλέξης Τσίπρας. Για τον σ . πρόεδρο ψηφίζουν άπαντες, αρκεί να γίνουν μέλη την στιγμή της ψηφοφορίας.
Στη δεύτερη κάλπη για την ΚΕ ψηφίζουν οι αντιπρόσωποι που εκλέχτηκαν και συμμετείχαν στο 3ο Συνέδριο.
ΦΑΛΑΝΗ : Πολιτιστικό Κέντρο Φαλάνης (Πιεατρουλούγκα 1) Εκλογικό κέντρο με δύο κάλπες μια για την εκλογή του προέδρου και μια για την εκλογη της ΚΕ.
ΤΥΡΝΑΒΟΣ :Γραφεία της ΟΜ Τυρνάβου (Κεντρική πλατεία Τυρνάβου).Με δύο κάλπες μια για την εκλογή του προέδρου , και μία για την εκλογή της ΚΕ.
ΕΛΑΣΣΌΝΑ: Γραφεία της ΟΜ Ελασσόνας (Κεντρική πλατεία Ελασσόνας). Με δύο κάλπες ,μια για την εκλογή του προέδρου και μια για την εκλογή της ΚΕ.
ΑΓΙΑ: Αίθουσα δημοτικού Συμβουλίου (δίπλα στο πολιτιστικό κέντρο Χρυσαλίδα ) Με δύο κάλπες, μια για την εκλογή του προέδρου και μια για την εκλογή της ΚΕ.
ΦΆΡΣΑΛΑ: Γραφεία ΟΜ Φαρσάλων (Κεντρική πλατεία Φαρσάλων) .Με δύο κάλπες, μία για την εκλογή του προέδρου και μία για την εκλογή της ΚΕ.
ΔΉΜΟΥ ΤΕΜΠΏΝ: ΣΥΚΟΥΡΙΟ (Ειρηνοδικείο Κισσάβου) Με δύο κάλπες, μια για την εκλογή του προέδρου και μια για την εκλογή της ΚΕ.
ΔΉΜΟΥ ΚΙΛΕΛΈΡ: ΝΙΚΑΙΑ( Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας (Εθνάρχου Μακαρίου 181). Με δύο κάλπες, μια για την εκλογή του προέδρου και μία για την εκλογή της ΚΕ.

 

Υπό επευφημίες και συνθήματα ψήφισε ο Αλέξης Τσίπρας στο Περιστέρι για τις εκλογές για την ανάδειξη του προέδρου και της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Μπαίνοντας στο παραβάν για να ψηφίσει σημείωσε «άντε να συνηθίσουμε τις εκλογές, ώρα να πάμε και σε κανονικές».

«Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και μια σημαντική, μια σπουδαία μέρα για τη δημοκρατική παράταξη του τόπου μας. Θα έλεγα ότι είναι η Κυριακή της δημοκρατίας.

Μια γιορτή συμμετοχής που μπορεί να εμπεδώσει στον τόπο μας, να δυναμώσει και να εμπεδώσει το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ εξερχόμενος και συμπλήρωσε:

«Σε πάνω από χίλια σημεία σε όλη τη χώρα, από τον Έβρο έως την Γαύδο και από την Κέρκυρα ως το Καστελόριζο, παντού, τμήματα εκλογικά έχουν στηθεί για μια πρωτόγνωρη διαδικασία, γιατί δεν είναι μόνον η εκλογή του προέδρου, αλλά της συλλογικής ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Θέλουμε αυτή η διαδικασία να μην αφορά μονάχα τα εσωτερικά μας –που για μας όντως είναι μια πρωτόγνωρη δοκιμασία και θα μας δυναμώσει πολύ- αλλά να αφορά στο μέλλον αυτού του τόπου».

«Γι αυτό καλούμε σήμερα στις κάλπες μας κάθε δημοκρατικό πολίτη να έχει μια ευκαιρία να στείλει ένα μήνυμα δυνατό, να ακουστεί η φωνή του.

Κάθε νέα και νέο, εργαζόμενους που όλα αυτά τα χρόνια βιώνουν την εργασιακή ανασφάλεια, συνταξιούχους που είδαν να στερούνται οι δυνατότητές τους, μικρομεσαίους επιχειρηματίες, επαγγελματίες, όλους να δώσουν ένα ισχυρό μήνυμα, ένα μήνυμα πολιτικής αλλαγής για να επισπευσθούν οι πολιτικές εξελίξεις και να έρθει εκείνη η ώρα που θα σημάνει μια διαφορετική πορεία για τον τόπο και το λαό μας. Με στήριξη της κοινωνίας, στήριξη των αδύναμων.

Σήμερα καλούμε τους πολίτες να πάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους, ώστε αύριο να πάρουν τις τύχες της χώρας στα δικά τους χέρια» κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

 

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramYouTubeGoogle News και Twitter.