HomeΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ε. Λιακούλη στο OPEN: «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έστησαν παρακράτος, μεγαλύτερο από το κράτος»

Ε. Λιακούλη στο OPEN: «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έστησαν παρακράτος, μεγαλύτερο από το κράτος»

Στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN, με τους δημοσιογράφους Δ. Καμπουράκη και Π. Στάθη, συμμετείχε η τ. Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και υπ. Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

 

Τα ερωτήματα κινήθηκαν στο ρυθμό του debate των πολιτικών αρχηγών και εστίασαν στο σκάνδαλο των υποκλοπών. Η υπ. Λαρισαία Βουλευτής τόνισε πως «για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη , ο απερχόμενος Πρωθυπουργός δήλωσε εμφαντικά ότι είναι σκάνδαλο και για πρώτη φορά ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης  δεν είναι κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια της Χώρας. Γεννάται, συνεπώς, ευλόγως το ερώτημα, αυτό πως το γνωρίζει ο κ. Μητσοτάκης; Εγώ, που ήμουν η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τις υποκλοπές, στο debate το άκουσα 1η φορά από τα χείλη του κ. Μητσοτάκη. Αφού, όπως δηλώνει, γνώριζε ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν είναι δημόσιος κίνδυνος, γιατί τον παρακολουθούσαν με ΕΥΠ και Predator, μαζί και διαδοχικά; Για ποιο λόγο συγκάλυψαν την αλήθεια στην Εξεταστική Επιτροπή; Γιατί δεν άφησαν τον ανιψιό του να έρθει να καταθέσει; Γιατί δεν προσήλθε ούτε ο ίδιος ούτε ο κ. Γεραπετρίτης στην Εξεταστική Επιτροπή; Γιατί κατέστρεψαν όλο το υλικό της παρακολούθησης; Γιατί άσκησαν bullying στον Προέδρο της ΑΔΑΕ;».

«Ειλικρινά με υπερβαίνει, αυτός που ενορχήστρωσε όλη αυτή τη διαδικασία, να υπερθεματίζει δήθεν υπέρ του δικαίου και της αλήθειας, υποσχόμενος ότι όλα θα έρθουν στο φως. Ο Νίκος Ανδρουλάκης επανέλαβε ότι ζητά από την Ελληνική και Ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη, όπου έχει προσφύγει, να αποδοθούν οι ευθύνες. Προφανώς, η απόδοση ευθυνών από τη Δικαιοσύνη συνδέεται με επιβολή ποινών για κάθε υπεύθυνο. Ο κ. Μητσοτάκης ήταν ο πολιτικός προϊστάμενος και ο πραγματικός γνώστης, όπως ο ίδιος αποκάλυψε προχθές», υπογράμμισε η Ευαγγελία Λιακούλη.

Η Γραμματέας της Κ.Ο. και υπ. Βουλευτής Λάρισας, χαρακτήρισε «ανέντιμες πολιτικά» και «λάσπη», τις τοποθετήσεις του εκπροσώπου της Ν.Δ. στο πάνελ, ο οποίος επιχείρησε να αποπροσανατολίζει το διάλογο,  επιχειρώντας να συνδέσει την υπόθεση παρακολούθησης Ανδρουλάκη , με  άσχετη ποινική υπόθεση.

Δεν παρέλειψε, επίσης, να σημειώσει πως η ίδια υπήρξε μέλος της Προανακριτικής για τη Novartis, υπενθυμίζοντας τις προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ -αγκαλιά με την ακροδεξιά των ΑΝΕΛ- «να ελέγξει τους αρμούς της εξουσίας, αφήνοντας να πλέουν σε πελάγη ευτυχίας με παραγραφές οι πραγματικοί υπεύθυνοι».

«Το Κράτος κατάντησε μικρότερο απ’ το παρακράτος. Εμείς πιστοί στις αρχές και στις αξίες του ΠΑΣΟΚ, ξαναφτιάχνουμε το δημοκρατικό μας σπίτι, την αυθεντική μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη των μη προνομιούχων», επισήμανε η Ε. Λιακούλη.

https://youtu.be/kr7Jep1q56Q

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.