HomeΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ε. Λιακούλη από Δομένικο Ελασσόνας: «Συνεχίζουμε για τη δικαίωση των Αθανάτων Ηρώων»

Ε. Λιακούλη από Δομένικο Ελασσόνας: «Συνεχίζουμε για τη δικαίωση των Αθανάτων Ηρώων»

Στις εκδηλώσεις μνήμης «ΚΑΥΚΑΚΕΙΑ 2023» για τα 80 χρόνια από το Ολοκαύτωμα Δομενίκου, συμμετείχε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη. 

 

 

Μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελασσόνας κ.κ.. Χαρίτωνος, της κατάθεσης στεφάνων και των βραβεύσεων στο Παναγιώτειο Πνευματικό Κέντρο, η  Λαρισαία Βουλευτής δήλωσε τα εξής:

«Με βαθιά συγκίνηση και απερίγραπτο δέος, συμμετείχα σήμερα στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής, ογδόντα χρόνια μετά τα αποτρόπαια εγκλήματα πολέμου, που διέπραξαν οι φασίστες την 16η και 17η Φεβρουαρίου 1943 στη Μαρτυρική Κοινότητα Δομενίκου.

Οι πληγές των ναζιστικών θηριωδιών παραμένουν ανοιχτές και ακόμα “αιμορραγούν”, όσες δεκαετίες κι αν περάσουν. 

Δεν ξεχνάμε τους Ήρωες που έβαψαν με το αίμα τους τούτα τα ιερά χώματα, για να μπορεί να κυματίζει σήμερα υπερήφανα η Γαλανόλευκη. 

Δεν λησμονούμε ότι ο φασισμός αποτελεί αρρώστια για την Ανθρωπότητα, που αποκτηνώνει την κοινωνία και βυθίζει στην άβυσσο του βάναυσου παραλόγου τον πολιτισμό μας.

Στη μνήμη των αθώων που τόσο άδικα θανατώθηκαν, αποτελεί χρέος όλων μας, να συνεχίσουμε τον αγώνα της δικαίωσης. Αυτό ακριβώς προσπαθούμε, μαζί με τον Δήμαρχο Ελασσόνας, κ. Νίκο Γάτσα, και με τον Πρόεδρο της Μαρτυρικής Κοινότητας Δομενίκου και Πρόεδρο του Συλλόγου Οικογενειών Θυμάτων Ολοκαυτώματος,  κ. Στάθη Ψωμιάδη. 

Προσωπικά, ως νομικός συμπαραστάτης συγγενών των θυμάτων, έχω εδώ και πολλά χρόνια μελετήσει εις βάθος όλα τα ιστορικά και νομικά δεδομένα, μιας κορυφαίας υπόθεσης, που με έχει σφραγίσει πολύπλευρα. Το αρμόδιο Εφετείο, εξετάζοντας την υπόθεση τον επόμενο Νοέμβριο, πιστεύω ότι θα αποδώσει τη δικαιοσύνη που προσδοκούν οι Αθάνατοι Ήρωες, οι αιματοβαμμένες οικογένειές τους, αλλά και συνολικά η Ελληνική Ιστορία. Οι ναζιστικές φρικαλεότητες δεν πρέπει να μείνουν ατιμώρητες, ούτε να επαναληφθούν.

Πριν λίγες ημέρες στη Βουλή, σταθήκαμε -για μια ακόμα φορά-  απέναντι στο φασισμό, όπως άλλωστε πράττουμε διαχρονικά και αταλάντευτα. Συμβάλαμε, με τεκμηριωμένες προτάσεις, στη βελτίωση των διατάξεων, για να αντιμετωπίσουμε τις φασιστικές εγκληματικές οργανώσεις που ενδύονται πολιτικού “μανδύα”. Υπογραμμίσαμε, βεβαίως, ότι η ακροδεξιά μπορεί να ηττηθεί μόνο με την κοινωνική πολιτική, με άρση κοινωνικών αποκλεισμών, με πολιτιστικές και εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες.  

Η μάχη μας, ενάντια στο “δηλητήριο” του μίσους, παραμένει αδιάκοπος, μέχρι να ξεριζωθεί κάθε νεοναζιστική “παραφυάδα” από το “δέντρο” της Ελληνικής Δημοκρατίας.»

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.