Home

Δυναμική η πρώτη προεκλογική συγκέντρωση-ομιλία της Λαϊκής Συσπείρωσης Τυρνάβου στο Αργυροπούλι

Δυναμική η πρώτη προεκλογική συγκέντρωση-ομιλία της Λαϊκής Συσπείρωσης Τυρνάβου στο Αργυροπούλι

«Η ανταπόκριση και η  προσέλευση των συμπολιτών μας είναι ενδεικτική της δυναμικής που έχει αναπτύξει η ΛΑ.ΣΥ μέσα στην κοινωνία και ταυτόχρονα δείχνει την επιθυμία και το ενδιαφέρον τους να ασχοληθούν με τα σημαντικά προβλήματα που τους απασχολούν γυρίζοντας την πλάτη στα επικοινωνιακά σόου, στα όποια είμαστε καθημερινά μάρτυρες», τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής και υποψήφιος δήμαρχος Τυρνάβου με την Λαϊκή Συσπείρωση Στέλιος Τσικριτσής.

 

Επισήμανε πως  είναι ιδιαίτερη τιμή για εκείνον το γεγονός ότι  αρχίζει τις προεκλογικές του ομιλίες από το χωριό του Αργυροπουλίου, από το οποίο είχε ξεκινήσει το 2016 ως νεοεκλεγείς πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου τους αγώνες με τα τρακτέρ στο δρόμο.

Έντονη κριτική άσκησε στην νυν Δημοτική Αρχή αναφέροντας  «Η προσπάθεια που κάνει η κυβερνητική Δημοτική αρχή του κυρίου Κόκουρα να μας μεταφέρει σε μια εικονική πραγματικότητα, για έναν δήθεν σύγχρονο και “έξυπνο” δήμο, καταρρέει από την σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Δρόμοι σε άθλια κατάσταση, φωτισμός ελλιπής, εγκαταλειμμένες υποδομές και μια σειρά άλλα προβλήματα που καθημερινά όλοι μας αντιμετωπίζουμε. Είναι αυτοί που, όπως και όλοι οι προηγούμενοι, άφησαν στο έλεος τους αθλητικούς και πολιτιστικούς Συλλόγους να διοργανώνουν μόνοι τους εκδηλώσεις και  να στερούνται των απαραίτητων υποδομών, όπως αποδείχτηκε από την συνάντηση που είχαμε με τους συλλόγους και εδώ στην πλατεία του Αργυροπούλιου. Με ένα Δήμο πάντα απόντα, χωρίς να έχει να επιδείξει ούτε μια εκδήλωση που προάγει τον πολιτισμό.

argiropo

Αλλά  έχουν και πολιτική ταύτιση με την κεντρική εξουσία. Την ίδια λογική έχουν. Αυτή της διαχείρισης, χωρίς να θέλουν να συγκρουστούν αυτή, χωρίς να θέλουν να διεκδικήσουν αυτά που πρέπει για το Δήμο Τυρνάβου.

Έτσι και το 2011 η τότε δημοτική αρχή στην οποία μάλιστα συμμετείχε ενεργά ως γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου τότε ο επικεφαλής σήμερα της παράταξης « Η πόλη που θέλουμε» και η πλειοψηφία των σημερινών του υποψήφιων που διεκδικούν την ψήφο σας,  δε δίστασαν να επιβάλλουν ως αντιστάθμισμα στις μειώσεις της κρατικής χρηματοδότησης το χαράτσι του 80% επι της κατανάλωσης σε ένα αγαθό όπως το νερό, επιβαρύνοντας τους κατοίκους στο Αργυρούπουλι στον Αμπελώνα και στο Βρυότοπο. Και μάλιστα έφτασαν στο σημείο να ασκήσουν διώξεις σε συνδημότες μας που δίκαια αντέδρασαν αλλά οι μαζικές διεκδικήσεις μας τότε και ο κοινός μας αγώνας είχε αποτελέσματα και τελικά αφαιρέθηκε το συγκεκριμένο τέλος». 

lasi argirop

Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δημοτικό συμβούλιο και τα τοπικά συμβούλια:

Αντιταχτήκαμε στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς των δημοτικών αρχών και της περιφερειακής αρχής. Καταψήφισαμε τους προϋπολογισμούς που διαμορφώνουν ο ένας ως συνέχεια του άλλου.

Διεκδικήσαμε τη μείωση των δημοτικών τελών για τους μικροεπαγγελματίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Αγωνιστήκαμε  μαζί με τους  αγρότες στα μπλόκα και στις πορείες διαμαρτυρίας  για τη λύση των προβλημάτων τους, ενώ η Δημοτική Αρχή υπονόμευε τους αγώνες μας.

lasi 4

Δώστε μας την δύναμη να είμαστε η νέα Δημοτική Αρχή και μαζί να είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα, στο πλευρό του λαού της περιοχής μας για να διεκδικήσουμε :

 • Την καθολική παροχή υψηλού επιπέδου δωρεάν υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Πρόνοιας, με την ανάπτυξη, στελέχωση και εξοπλισμό των αναγκαίων υποδομών και χρηματοδότηση αποκλειστικά από το κράτος.
 • Την κάλυψη των αναγκών σε σχολική στέγη, Νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, υποδομές Αθλητισμού, Πολιτισμού, ελεύθερων χώρων.
 • Τη φροντίδα και αγωγή όλων των παιδιών προσχολικής ηλικίας, την προστασία των ΑμεΑ, των ηλικιωμένων μέσα από ένα διευρυμένο κρατικό δίκτυο δομών. Την πρόσληψη του αναγκαίου για τη λειτουργία τους προσωπικού.
 • Την κρατική χρηματοδότηση και υποδομές για τον Πολιτισμό, τον μαζικό αθλητισμό, για τους φορείς και τα σωματεία που οργανώνουν αυτές τις αναγκαίες δραστηριότητες στα χωριά και στις πόλεις.
 • Τη δημόσια και δωρεάν κάλυψη σε αναγκαίες υποδομές για τον λαό σε ύδρευση, αποχέτευση, άρδευση.
 • Την προστασία του περιβάλλοντος: Ατμόσφαιρα, νερό, πράσινο και ελεύθεροι χώροι. Ασφαλή διευθέτηση των ρεμάτων. Εξασφάλιση των αναγκαίων έργων οδοποιίας.
 • Δεσμεύσεις – απαλλοτριώσεις και αξιοποίηση κάθε ελεύθερου χώρου ως κοινόχρηστου για πράσινο και λαϊκές υποδομές.
 • Τη διαχείριση των απορριμμάτων με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες, με σεβασμό στο περιβάλλον, στη δημόσια υγεία, στους φυσικούς πόρους και όχι με κριτήριο την επιχειρηματική κερδοφορία.
 • Ουσιαστική προστασία των κακοποιημένων γυναικών.
 • Χώρους προστασίας των αδέσποτων, δημοτικά κτηνιατρεία και κλινικές.

 

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙ:

 • Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας κατά μήκος του ρέματος «Καναρά», «Γκουτσασμέ» και του νοτιοδυτικού άκρου του οικισμού
 • Διάνοιξη και καθαρισμός αποστραγγιστικών αυλάκων.
 • Δενδροφύτευση στο «απαγορευμένο».
 • Αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου στο ποτάμι.
 • Πεζοδρόμηση του κεντρικού δρόμου στην πλατεία κατά τους θερινούς μήνες με ωράριο.
 • Ασφαλτόστρωση – φωτισμός στο δρόμου του προφήτη Ηλιά.
 • Διεκδίκηση πόρων για την δημιουργία αίθουσας πολιτιστικών δραστηριοτήτων.
 • Βελτίωση και αποκατάσταση του δρόμου στην περιοχή «Ελαιώνας».

 

Αρκετά με το «πάμε κι όπου βγει».

Ήρθε η ώρα «να πάμε αλλιώς»!

Ψηφίζουμε «Λαϊκή Συσπείρωση Τυρνάβου» και εκλέγουμε αγωνιστική δημοτική αρχή που θα παλεύει για εσάς, που δεν θα είναι κρυμμένη πίσω από τις πόρτες των γραφείων, που θα παλεύει στο δρόμο μαζί σας.

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.