Δημοτική βιβλιοθήκη Τυρνάβου

HomeΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δημοτική βιβλιοθήκη Τυρνάβου

Το κτίριο του παλιού δημαρχείου όπου στεγάζεται η δημοτική βιβλιοθήκη πλέον, αποτελεί σημαντικό μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς για τον Τύρναβο.
Πρόκειται για ένα διώροφο κτίριο από υπόγειο , ισόγειο και όροφο με κεραμοσκεπή στέγη και αυλή που το περιβάλει. Κτίστηκε στις αρχές του προηγούμενου αιώνα και αποτελούσε το σπίτι του Ν. Τσολάκη.

Το διατηρητέο νεοκλασικό κτίριο,
σύμφωνα με ιστορικά στο πρώτο Ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1912 -13 αποτέλεσε την έδρα του Επιτελείου του αρχιστρατήγου του Ελληνικού στρατού διαδόχου Κωνσταντίνου.
Στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε ως δημοτικό κατάστημα, για λίγο καιρό ως ταχυδρομείο, το 1949 ως δημοτικό νοσοκομείο και αργότερα ως χώρος στέγασης της δημοτικής σχολής του δήμου Τυρνάβου. Το 1992 το υπουργείο πολιτισμού το χαρακτήρισε ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο και από το 2003 έως το 2007 ολοκληρώθηκε η ανακαίνισή του.

Σήμερα η βιβλιοθήκη αριθμεί 13.000 τίτλους βιβλίων και περιοδικών. Με τη συλλογή αυτή καλύπτει ολόκληρο το φάσμα της γνώσης στους τομείς της φιλοσοφίας, ψυχολογίας, θρησκείας, φυσικών επιστημών, τεχνολογίας, λογοτεχνίας, ρητορικής, γεωγραφίας, ιστορίας κ.α., οι οποίοι είναι διαθέσιμοι στο φιλομαθές κοινό του δήμου μέσω του τμήματος του δανεισμού που λειτουργεί.

Σχετικές Εικόνες:

COMMENTS

Verified by MonsterInsights