Χρηματοδότηση 4,7 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για νέα γέφυρα στο Βλαχογιάννι και  αποκαταστάσεις ιρλανδικών διαβάσεων

HomeΘΕΣΣΑΛΙΑ

Χρηματοδότηση 4,7 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για νέα γέφυρα στο Βλαχογιάννι και αποκαταστάσεις ιρλανδικών διαβάσεων

σαμερ εκλογες τυρναβοσ

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας προχωρά σε δύο έργα συνολικού προϋπολογισμού 4,7 εκατομμυρίων  ευρώ  για την αποκατάσταση των υποδομών προσβασιμότητας που επλήγησαν από το σεισμό της 3ης Μαρτίου στην περιοχή της Ελασσόνας.

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, σε   τροχιά υλοποίησης  βρίσκονται τα έργα:

1.«Κατασκευη νέας οδογέφυρας Βλαχογιαννίου Δ.Ε. Ποταμιάς  Ελασσόνας» προϋπολογισμού 4.000.000 € και

2. «Αποκαταστάσεις κατακλυζομένων ραμπών Δήμου Ελασσόνας μετέπειτα σεισμού» προϋπολογισμού 750.000 €.

Επιπλέον, σε ό,τι αφορά στις ιρλανδικές διαβάσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λάρισας:

Ιρλανδική διάβαση «Μαγούλας»

Η ιρλανδική διάβαση της Μαγούλας προς Δομένικοανήκει στο δημοτικό οδικό δίκτυο και η αρμοδιότητα κατασκευής και συντήρησης της ανήκει   στο ΔήμοΕλασσόνας.

Ιρλανδική διάβαση «Ευαγγελισμού»

Η ιρλανδική διάβαση του Ευαγγελισμού ανήκει στο δημοτικό οδικό δίκτυο και η αρμοδιότητα κατασκευήςκαι συντήρησης της ανήκει στο Δήμο Ελασσόνας.

Παλιά γέφυρα «Μεσοχωρίου»

Η παλιά γέφυρα Μεσοχωρίου είναι κλειστή όσον αφορά την κυκλοφορία οχημάτων και έχει τοποθετηθεί από την Περιφέρεια η σχετική σήμανση. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας προέβη στην αποκατάσταση και βελτίωση υφιστάμενης Ιρλανδικής διάβασης (και όχι στη δημιουργία νέας πρόχειρης διάβασης).

Σε κάθε περίπτωση το σύνολο των ιρλανδικών διαβάσεων εξυπηρετεί την κυκλοφορία των διερχομένων πλην ελαχίστων ημερών κατά τη διάρκεια του χρόνου,  όταν εξελίσσονται ακραία καιρικά φαινόμενα. Επισημαίνεται τέλος, ότι μετέπειτα κάθε ακραίου φαινομένου η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνδράμει τον Δήμο Ελασσόνας για την επαναφορά των ιρλανδικών διαβάσεων σε άρτια και λειτουργική κατάσταση.