HomeΠολιτική

Χαρακόπουλος με Βούλτεψη για εκπαίδευση προσφύγων-μεταναστών ως εργατών γης

Χαρακόπουλος με Βούλτεψη για εκπαίδευση προσφύγων-μεταναστών ως εργατών γης

  • Βούλτεψη: Θα ξεκινήσουμε από τη Θεσσαλία

 

«Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την θετική ανταπόκριση της φίλου υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου στο ζήτημα που κατ’ επανάληψη μας είχε από κοινού προβληματίσει, αυτό της απασχόλησης των φιλοξενούμενων στις δομές μεταναστών και προσφύγων σε αγροτικές εργασίες. Προς τούτο είναι βεβαίως αναγκαία προϋπόθεση η εκπαίδευσή τους. Για την επιτυχία του όλου εγχειρήματος νομίζω ότι θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία με το ΓΕΩΤΕΕ, αλλά και συνεταιρισμούς παραγωγών και αγροτικών συλλόγων». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνεργασία που είχε με την υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Σοφία Βούλτεψη

Ο Θεσσαλός πολιτικός είχε θέσει το ζήτημα στην αρμόδια υφυπουργό, ιδιαίτερα μετά τα προβλήματα που υπήρξαν φέτος στην έλευση αλλοδαπών εργατών γης, θεωρώντας ότι έτσι θα αμβλυνθεί η πίεση που υπάρχει για εποχιακούς αγρεργάτες στην πρωτογενή παραγωγή.

Η κ. Βούλτεψη ενημέρωσε τον κυβερνητικό βουλευτή για το πρόγραμμα αγροτικής εκπαίδευσης προσφύγων και μεταναστών ειδικά στις αγροτικές περιοχές της χώρας που υπάρχουν καταυλισμοί, όπου φιλοξενούνται και παρατηρούνται αυξημένες ανάγκες σε εργάτες γης, όπως η Περιφέρεια της Θεσσαλίας. Στο πλαίσιο αυτό έχει παραγγείλει μελέτη στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για την εκπόνηση του σχετικού εκπαιδευτικού προγράμματος, που θα απευθύνεται σε όσους φιλοξενούμενους σε δομές πρόσφυγες και μετανάστες επιθυμούν να εργαστούν στον αγροτικό τομέα.  

Δήλωση Σοφίας Βούλτεψη

Από την πλευρά της η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου δήλωσε ότι «η Θεσσαλία είναι μία από τις περιοχές όπου θα ξεκινήσουμε το πρόγραμμα αγροτικής εκπαίδευσης. Πράγματι πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, κομμάτι της πολύ σοβαρής διαδικασίας της Ένταξης. Με τον συνάδελφο και φίλο Μάξιμο Χαρακόπουλο έχουμε κάνει πολλές και σε βάθος συζητήσεις. Μια ανταλλαγή απόψεων που θα χρησιμεύσει κατά την εκπόνηση του νέου μας προγράμματος σ΄ αυτόν τον τόσο νευραλγικό τομέα».