Η Άννα Βαγενά στην εκδήλωση των σχολείων για την επέτειο του Ολοκαυτώματος

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Άννα Βαγενά στην εκδήλωση των σχολείων για την επέτειο του Ολοκαυτώματος

Στην αφιερωματική εκδήλωση «Το δράμα του Ολοκαυτώματος γίνεται τέχνη», στο αμφιθέατρο του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας (ΔΩΛ), παραβρέθηκε σήμερα, 27/01/2023, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λάρισας κ. Άννα Βαγενά και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Με μεγάλη χαρά βρίσκομαι σήμερα ανάμεσά σας, σε αυτή την πολύ όμορφη γιορτή – φόρο τιμής στα εβραιόπουλα του Ολοκαυτώματος, που διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και την Ισραηλιτική Κοινότητα Λάρισας.

Θέλω να συγχαρώ θερμά τους εκπαιδευτικούς και την κ. Μπέττυ Μαγρίζου, Γεν. Γραμματέα της Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας, γι’ αυτή την πρωτοβουλία.»

Απευθυνόμενη στα παιδιά η κ. Βαγενά είπε:

«Αγαπημένα μου παιδιά, σ’αυτή εδώ την αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου της πόλης μας έκανα τα πρώτα μου καλλιτεχνικά βήματα. Ήμουν έφηβη, όπως εσείς, και κάναμε με τους συμμαθητές μου της Β’ Λυκείου μία εκδήλωση για τον Σεφέρη. 

Σήμερα στην δική σας εκδήλωση αποτίουμε φόρο τιμής στα 1.500.000 εβραιόπουλα, που το ναζιστικό καθεστώς της χιτλερικής Γερμανίας εξόντωσε με τον χειρότερο τρόπο στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και αλλού. Σκεφτείτε πόσα παιδιά, πόσοι νέοι στη δική σας ηλικία, δεν πρόλαβαν να χαρούν τη ζωή, τη φιλία, τον έρωτα, να σπουδάσουν, να κάνουν τη δική τους οικογένεια και παιδιά, να δουν τα όνειρά τους να εκπληρώνονται. Γι’ αυτό εσείς οι νέοι, εσείς που είστε η ελπίδα αυτού του τόπου αλλά και όλης της ανθρωπότητας, μην επιτρέψετε σε κανένα φασιστικό φίδι να ξανακάνει τα ίδια, να σταματήσει τα όνειρά σας για πάντα. Ποτέ ξανά φασισμός και ναζισμός! Ποτέ ξανά Ολοκαυτώματα!»

Στη συνέχεια η κ. Βαγενά κατέθεσε μαζί με τα παιδιά που πήραν μέρος στην εκδήλωση, λίγα λουλούδια στην αναθηματική στήλη της Άννας Φρανκ, στην ομώνυμη Πλατεία στη Λάρισα, στην οδό Ερυθρού Σταυρού. Η κ. Βαγενά ήταν βαθιά συγκινημένη, γιατί σ’αυτή την Πλατεία βρισκόταν το πατρικό της σπίτι, όπου μεγάλωσε και το οποίο, δυστυχώς, δεν υπάρχει πια.

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.