HomeΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας από τη Λάρισα: Γερά να πέσει η Δεξιά

Αλέξης Τσίπρας από τη Λάρισα: Γερά να πέσει η Δεξιά

Πλήθος κόσμου έδωσε δυναμικό παρών το βράδυ της Πέμπτης στο κλειστό του Αλκαζάρ, όπου και πραγματοποιήθηκε η προεκλογική ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα.

Εντυπωσιακό το σκηνικό που στήθηκε στο γήπεδο, με τα κεντρικά συνθήματα του κόμματος για Δικαιοσύνη και Αλλαγή να κυριαρχούν, ενώ μεγάλος ήταν ο ενθουσιασμός από στελέχη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, που με πανό, συνθήματα και κόρνες υποδέχτηκαν τον κ. Τσίπρα, με τον ίδιο να απαντά στις ιαχές με το σύνθημα «Λάρισα γερά να πέσει η Δεξιά».

Στο πλαίσιο της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας έκανε εκτενή αναφορά στην επικαιρότητα, ζητώντας πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τον σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης, ενώ έστρεψε τα πυρά του κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, με αναφορές στο σκάνδαλο των υποκλοπών, το δυστύχημα στα Τέμπη, αλλά και στα ζητήματα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και της ακρίβειας, που ταλανίζουν τον τόπο.

«Είναι ολοφάνερο, βλέπουν την ψήφο του ελληνικού λαού ως “ξέπλυμα” για τα ατοπήματά τους», ανέφερε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας πως «οι ένοχες πολιτικές έχουν αντίκτυπο στη ζωή των ανθρώπων», για να σημειώσει, επικαλούμενος στοιχεία του ΟΟΣΑ, πως «στην Ελλάδα του Μητσοτάκη το δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά 50 δις ευρώ», προσθέτοντας πως η μεσαία τάξη «έφτασε να επιβιώνει με κουπόνια και καλάθια».

202305111842164306

«Αυτός ο πρωθυπουργός θα τιμωρηθεί στην κάλπη από τις νέες και τους νέους» συνέχισε, βάζοντας στο κάδρο και τους ανθρώπους της παραγωγής, αγρότες και κτηνοτρόφους. «Κανένας άλλος δεν τους θυμήθηκε στους παράλληλους μονολόγους χθες», ανέφερε, σημειώνοντας πως οι έγκυρες πληρωμές αποτελούν πλέον παρελθόν, ενώ παράλληλα στάθηκε και στους σεισμόπληκτους του Δαμασίου.

«Θα είναι έγνοια μας η αποκατάστασή τους. Θα προσπαθήσουμε άμεσα να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε να ζουν ως κανονικοί άνθρωποι στον τόπο τους», συνέχισε, ανακοινώνοντας μέτρα για τη μείωση του αγροτικού ρεύματος και του ειδικού φόρου στα καύσιμα, μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, επιδότηση αγοράς ζωοτροφών και λιπασμάτων, κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος και ρύθμιση αγροτικών χρεών, με άμεση άρση των κατασχέσεων και διαγραφή τόκων, όπως και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ. 

«Το κρίσιμο δίλημμα είναι Μητσοτάκης ξανά ή κοινωνική δικαιοσύνη, Μητσοτάκης ή ΣΥΡΙΖΑ. Είμαι σίγουρος πως ο λαός θα επιλέξει ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας πως «το κόστος της διακυβέρνησης Μητσοτάκη, που πριμοδοτεί την αισχροκέρδεια, είναι ανυπολόγιστο».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στα 11 άρθρα του «συμβολαίου αλλαγής», σημειώνοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δίνει χέρι συνεργασίας στις προοδευτικές δυνάμεις», ανακοινώνοντας παράλληλα πως προετοιμάζεται Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, μείωση του ΦΠΑ στα καύσιμα, μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα στο 6% και μηδενικό συντελεστή σε βασικά τρόφιμα (ψωμί, βρεφικά τρόφιμα κλπ), όπως και κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής για την είσοδο στα Πανεπιστήμια.

«Η απλή αναλογική μπορεί και πρέπει να δώσει μια κυβέρνηση συνεργασίας. Είναι κρίσιμο ποιο θα είναι πρώτο κόμμα. Ψηφίζουμε λοιπόν με απλή αναλογική αλλά και με απλή λογική. Πηγαίνετε όλοι στην κάλπη και θα αποτελέσει παρελθόν η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ο μόνος τρόπος για να ηττηθεί η ΝΔ είναι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ που θα μας δώσει την πρωτιά. Το βράδυ της 21ης να νικήσει ο λαός και η Δικαιοσύνη», κατέληξε ο κ. Τσίπρας, ευχαριστώντας όλους «για μια συγκέντρωση που δίνει τη νίκη». 

larissapress.gr