HomeΑΠΟΨΕΙΣ

Αγρότες σε απόγνωση……!!!

Αγρότες σε απόγνωση……!!!

Οι αγρότες σε απόγνωση βγήκαν στους δρόμους με επικεφαλής νέο αίμα αγροτοσυνδικαλιστών που επιδιώκουν να μοιάσουν τους προηγούμενους, με μια διαφορά ότι οι εποχές άλλαξαν.

Προσπαθούν να αρθρώσουν λόγο όταν τους δίνεται βήμα από τα κανάλια αλλά ο χρόνος πιεστικός τους αφαιρεί αυτή τη δυνατότητα.

Εάν το καλοσκεφτεί κάποιος έχουν τα δίκια τους μιας και ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος τους την προηγούμενη καλλιεργητική περίοδο.

Εμείς οι Θεσσαλοί δόξα τον πανάγαθο από όλα είχαμε παγετό, χαλάζι, ανεμοθύελλες και σεισμό βρε τίποτα να μην περάσει από αυτό το κομμάτι της Ελληνικής Περιφέρειας.

Οι αγρότες ζυμωμένοι με τα τερτίπια του καιρού λένε πάντα “Μπορείς να τα βάλεις με τον Θεό ή τον καιρό”, ξεσκέπαστο μαγαζί  το αγροτικό επάγγελμα και μπορεί η καλλιεργητική περίοδος να έχει και χρονικά διαστήματα αγρανάπαυσης, αυτό δεν σημαίνει ότι το επάγγελμα του αγρότη είναι εύκολο και εποχικό.

Είναι full time απασχόληση για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες που ζουν από αυτό και μπορεί τα κρύα και οι παγωνιές του χειμώνα να τους εμποδίζουν να δουλέψουν αλλά αυτό είναι τόσο αμελητέο μπροστά στο μόχθο των υπόλοιπών ημερών του έτους.

Δεν μα έφθανε ο κακός καιρός μας έκατσε και η ενεργειακή κρίση και τα φάρμακα στα ύψη, για να μη νομίζετε ότι λέω μπούρδες μια έρευνα αγοράς θα σας πείσει.

Δεν είναι λοιπόν μόνο τα λιπάσματα, είναι τα φάρμακα, είναι τα εργαλεία, είναι το πετρέλαιο, η βενζίνη, το ρεύμα που συμπαρασύρουν ότι βρουν μπροστά τους από την άλλη οι ανύπαρκτες ή  όσες διασώθηκαν από τα καιρικά φαινόμενα καλλιέργειες δεν καλύπτουν το κόστος παραγωγής  τα έξοδα δηλαδή, δεν συζητάμε για να μείνει κάτι για το κόπου του αγρότη…

Θα μου πεις με τόσες ζημιές ποιον να πρωτο-αποζημιώσουν όλοι ζητάν, σεισμόπληκτοι, πλυμμηρόπληκτοι, πυρόπληκτοι, κτηνοτρόφοι που μέσα σε δευτερόλεπτα είδαν να εξαφανίζονται οι κόποι τους, αγρότες που για να παν να δουν τα χωράφια τους μετά από καταστροφή παίρνουν και το χαπάκι πίεσης μαζί τους.

Μας μούτζωσαν ως χώρα, μας μάτιασαν μπορεί και τα δύο αλλά η πραγματικότητα είναι μία η ζωή τραβάει την ανηφόρα και οι αγρότες την δική τους.

Και μια και τα λέμε όλα θα σας πω και κάτι που μου έκανε εντύπωση: Κάποια στιγμή σε μια παρέα ρωτάει κάποιος κάποιον άλλον τι επάγγελμα κάνεις… η απάντηση «συνδικαλιστής» …

Βρε πουλάκι μου υπάρχει ΚΑΔ στην εφορία για τους συνδικαλιστές δεν έχεις επάγγελμα, η απάντηση είμαι αγρότης…

Θέλω να πω με αυτή την τακτική μειώνεις το επάγγελμα που επέλεξες να ασχοληθείς, γι αυτό και  έχω πολλές επιφυλάξεις για τα κίνητρα και την ποιότητα ορισμένων εργατοπατέρων.

Υπάρχουν βέβαια και χρηματοδοτικά εργαλεία που θεσπίστηκαν για τους αγρότες που δεν είναι ευκαταφρόνητα, αν θέλετε είναι μια χρηματική διευκόλυνση για το διάστημα μέχρι την παραγωγή και την πληρωμή του κάθε προϊόντος. 

Τώρα εάν το τσίπουρο και η τσικουδιά ονομασθούν απόσταγμα φρούτων ο υφυπουργός σήμερα δεν ήταν γνώστης, πάντως είπαμε να εκμοντερνιστούμε αλλά όχι και να γίνουμε φλώροι…Να πας στον Στατήρη για ένα τσιπουράκι και να του ζητήσεις ένα απόσταγμα φρούτων.

Ας ελπίσουμε για το καλύτερα, να έχουμε την υγειά μας , και καλή διάθεση…

Γράφει η Κατερίνα Μαλίτα