HomeΤΥΡΝΑΒΟΣ

Αδιάφορα σφυρίζει ο αντιδήμαρχος κ. Γιαννόπουλος, για τις συνεχείς και αυξανόμενες επιθέσεις αδέσποτων σκύλων

Αδιάφορα σφυρίζει ο αντιδήμαρχος κ. Γιαννόπουλος, για τις συνεχείς και αυξανόμενες επιθέσεις αδέσποτων σκύλων

Με μήνυση κατά παντός υπευθύνου, «θα απαντήσει» μια γυναίκα, που τραυματίστηκε από επίθεση αδέσποτου σκύλου, στον Τύρναβο. Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι του Δήμου, που σύμφωνα με τον Νόμο, έχουν την ευθύνη περισυλλογής.

 

 

Τα αδέσποτα στον Τύρναβο αποτελούν «πληγή» και η περισυλλογή είναι εξαιρετικά δύσκολη, ενώ δεν υπάρχει έλεγχος, κάποιο πρόγραμμα συγκέντρωσης σε καταφύγιο και σήμανση. Αγέλες με ζώα που τα έχουν εγκαταλείψει, κυκλοφορούν στους δρόμους, αναζητώντας τροφή, αλλά και στις πλατείες. Υπολογίζονται περίπου 25 με 30 ζώα, που κυκλοφορούν μέσα στους οικισμούς, αλλά κανείς δεν γνωρίζει, πόσα βρίσκονται παρατημένα σε αγροτικές εκτάσεις.
Τσοπανόσκυλα και κυνηγόσκυλα, ημίαιμα, αδέσποτα, που είναι παρατημένα από τους ιδιοκτήτες τους, κατακλύζουν την πόλη του Τυρνάβου, υποσιτισμένα και τρομαγμένα, ενώ ασυνείδητοι τα θανατώνουν πολλές φορές με φόλες. Κάποια άλλα αρχηγοί σε αγέλες μεγαλόσωμα σκυλιά συνεχώς γαυγίζουν και πολλές φορές κάνουν επιθέσεις τρομάζοντας τους περαστικούς. Οι ιδιοκτήτες τους τα παράτησαν, η κατάσταση έχει γίνει ανεξέλεγκτη και κάτι για την αντιμετώπιση του φαινομένου δεν υπάρχει.

Για όλα αυτά, πολλοί κάτοικοι τονίζουν, ότι έχουν παραπονεθεί προφορικά στον αντιδήμαρχο κ. Γιαννόπουλο Ανδρέα, αλλά και μέσω του ηλεκτρονικού τύπου, χωρίς όμως να υπάρξει κάποια έμπρακτη ανταπόκριση στις εκκλήσεις τους για την περισυλλογή των αδέσποτων.

Μην περιμένετε πρώτα να γίνει κάτι που μπορεί να αποβεί μοιραίο και μετά να κινητοποιηθείτε. Το πρόβλημα είναι υπαρκτό από την προηγούμενη δημοτική αρχή και αισίως κοντεύουμε να φτάσουμε στο τέλος του 2022 χωρίς να γίνει απολύτως τίποτα για ένα πρόβλημα. 

Φοβόμαστε να περπατήσουμε στο δρόμο, φοβόμαστε να βγάλουμε τα κατοικίδιά μας για περίπατο, οι επιθέσεις είναι συνεχείς λέει μια κάτοικος Τυρνάβου και ιδιοκτήτρια σκύλου που πριν δυο μήνες δέχτηκε επίθεση από αδέσποτο την ώρα που έβγαζε το σκυλάκι της βόλτα.

Μια άλλη κάτοικος Τυρνάβου καταγγέλλει πως ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ούτε καν απάντησε στις εκκλήσεις της πρόσφατα που δέχτηκε επίθεση από αδέσποτο σκύλο στον Τύρναβο. Είμαι έγκυος τρόμαξα πολύ από την επίθεση του σκύλου προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον αντιδήμαρχο αλλά μάταια…Γιατί τόση αδιαφορία;  

Καταστηματάρχης στον Τύρναβο καταγγέλλει τον αντιδήμαρχο για αμέλεια και εγκατάλειψη της νέας Πλατείας Τυρνάβου με ευθύνη του αντιδημάρχου. Δεν μπορεί συνεχώς να υπάρχουν τόσα αδέσποτα πάνω στην πλατεία. Συνεχώς μαζεύω ακαθαρσίες ανάμεσα στα τραπεζοκαθίσματα αναφέρει στο TirnavosPress.

Πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους, τα αγαπάμε τα ζώα τα φροντίζουμε αλλά μέχρι εκεί. Πλέον πολλά ζώα είναι σε αγέλες είναι αρκετά μεγάλα και για πολλούς είναι επικίνδυνα.

Πρόσφατα η Λαϊκή Συσπείρωση Τυρνάβου κατήγγειλε για εγκληματική αδιαφορία και ανικανότητα, αφού ενώ εδώ και δύο χρόνια ήταν πλήρως ενήμερη για την προβληματική συμπεριφορά αδέσποτου ζώου στην πόλη του Αμπελώνα, παρέμεινε σε αδράνεια, με αποτέλεσμα αρκετοί κάτοικοι της περιοχής να τραυματιστούν και να ταλαιπωρηθούν, με αποκλειστικούς υπεύθυνους τα μέλη της σημερινής  Δημοτικής Αρχής.

Τι γίνανε τα λεγόμενα για την περισυλλογή σε ειδικά διαμορφωμένο μέρος, ώστε τα αδέσποτα ζώα να έχουν την περίθαλψη που χρειάζονται και να έχουν αξιοπρεπείς όρους ευζωίας;

Έγεινε κάποια ενέργεια για ενημέρωση των πολιτών για τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών επέβαλε κάποιο πρόστιμο σε ιδιοκτήτη που απλά έχουν ένα σκύλο στην αυλή τους και τον αφήνουν να κυκλοφορεί όπου θέλει και όταν θέλει με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι επιθέσεις σε μικρά παιδιά, σε αμέριμνους ηλικιωμένους, αλλά και σε πολλούς ποδηλάτες; 

Δείτε το παρακάτω βίντεο, για το ποιος κάνει κουμάντο στην πλατεία, στην νέα πλατεία Τυρνάβου…

 

 

Το TirnavosPress προσπάθησε  να έρθει σε επικοινωνία με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για να μας πει αν στοχεύει να κάνει κάποιες κινήσεις για να λυθεί αυτό το χρόνιο πρόβλημα αλλά δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία..
[quads id=5]