HomeΤΥΡΝΑΒΟΣ

Δήλωση του Αντιδημάρχου Τυρνάβου κ Κώστα Χρυσοβέργη για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Δήλωση του Αντιδημάρχου Τυρνάβου κ Κώστα Χρυσοβέργη για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Δήλωση του Αντιδημάρχου Τυρνάβου κ Κώστα Χρυσοβέργη για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

 

Είναι γεγονός ότι η ραγδαία εξέλιξη της Τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια, η αύξηση του πληθυσμού, η υπερεκμετάλλευση των φυσικών πόρων και ο άκριτος καταναλωτισμός έχουν διαταράξει την ισορροπία της φύσης.

Όλοι συμφωνούν ότι, δεν υπάρχουν πλέον άλλα περιθώρια για τον πλανήτη και ότι απαιτείται άμεση παρέμβαση των κυβερνήσεων, για να σταματήσει η συνεχής περιβαλλοντική υποβάθμιση. Απαιτείται παράλληλα ευαισθητοποίηση όλων των ανθρώπων και όλων των κοινωνιών για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το πρόβλημα.

Η άμεση λήψη μέτρων σε τοπικό, εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο, αποτελεί πιεστική ανάγκη για να τεθεί φραγμός σ’ αυτή την αδιέξοδη πορεία ώστε να προστατευτεί το φυσικό περιβάλλον.

Η Δημοτική Αρχή έχει τοποθετήσει τα θέματα περιβάλλοντος σε άμεση προτεραιότητα, και έχει υιοθετήσει συγκεκριμένες δράσεις, στους τομείς του πρασίνου, του πόσιμου νερού, της διαχείρισης των υγρών αποβλήτων, της καθαριότητας, της ανακύκλωσης, της εξοικονόμησης ενέργειας και των βιοκλιματικών δράσεων. Σε αυτή τη λογική καλεί όλους τους δημότες να συνεργαστούν και να συμβάλλουν στη γενικότερη προσπάθεια προστασίας της φύσης, για ένα δήμο φιλικό προς το περιβάλλον, ανθρώπινο και λειτουργικό.

Η προστασία του περιβάλλον τους, πρέπει να είναι η σύγχρονη «μεγάλη ιδέα» όχι, μόνο για το Δήμο μας, αλλά για την χώρα και τον κόσμο και σ’ αυτή πρέπει να στρατευτεί κάθε άνθρωπος και κάθε πολίτης.

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.