«Βόμβα Λαζαρίδη: Παραδέχεται και επιστρέφει τα χρήματα από τον διορισμό – “Ζητώ συγγνώμη”»

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση που έχει προκαλέσει πολιτική θύελλα, με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μακάριος Λαζαρίδης, να προχωρά σε δημόσια παραδοχή και να ανακοινώνει την επιστροφή χρημάτων που συνδέονται με τον διορισμό του.

Με δήλωσή του, ζητά συγγνώμη για τον τρόπο που τοποθετήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, ενώ επιχειρεί να δώσει εξηγήσεις για το καθεστώς της πρόσληψής του, τονίζοντας πως ενήργησε σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Αρχικά, νιώθω την ανάγκη να ζητήσω συγγνώμη γιατί, μέσα στην ανάγκη να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, εκφράστηκα τις προηγούμενες ημέρες, κάποιες στιγμές, με τρόπο που δεν συνάδει, ούτε με το ήθος μου, ούτε με το ήθος της παράταξης στην οποία ανήκω από μικρό παιδί.

Επί της ουσίας, όμως, σε μια περίοδο που επιχειρείται η συστηματική σπίλωση προσώπων με διαδρομή και παρουσία στον δημόσιο βίο, οφείλω να ξεκαθαρίσω τα εξής:

Διαχρονικά, οι Υπουργοί, οι Υφυπουργοί και οι Γενικοί Γραμματείς επιλέγουν, σύμφωνα με τον νόμο, συνεργάτες της απόλυτης εμπιστοσύνης τους, οι οποίοι και αποχωρούν με την αποχώρηση του πολιτικού τους προϊσταμένου, χωρίς κανένα άλλο δικαίωμα. Συνεργάτες με σχέση εμπιστοσύνης και αποτελεσματικότητας.

Αυτά δεν είναι ούτε πρωτοφανή ούτε μεμπτά. Σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, μπορούσα να προσληφθώ στη θέση του ειδικού συνεργάτη ως απόφοιτος Λυκείου, με δεδομένο ότι το πτυχίο μου δεν ήταν αναγνωρισμένο από το τότε ΔΙΚΑΤΣΑ, μετά τον έλεγχο των εγγράφων που μου ζητήθηκαν και τα οποία κατέθεσα στην αρμόδια υπηρεσία.

Αν έπρεπε να διορισθώ ως ειδικός συνεργάτης και όχι ως ειδικός σύμβουλος, αυτό συνέβη χωρίς καμία δική μου παρέμβαση ή επιλογή.