HomeΓεύση

Πάστα φλώρα με εύκολη σπιτική μαρμελάδα φράουλα

Πάστα φλώρα με εύκολη σπιτική μαρμελάδα φράουλα

Η σπιτική μαρμελάδα φράουλας δίνει μια απίστευτη γλυκύτητα και άρωμα που γεμίζει την κουζίνα και την καρδιά! Ένα γλυκό ταξίδι που ξεκίνησε από το μηδέν και κατέληξε σε ένα υπέροχο ροζ όνειρο, ιδανικό για φίλους, οικογένεια και κάθε στιγμή που θέλουμε να μοιραστούμε χαμόγελα!

Υλικά

 30 κομμάτια περίπου
  1. Για την μαρμελάδα φράουλα
  2. 600 gr φράουλες (καθαρισμένες κομμένες στα 4 εάν είναι μεγαλες)
  3. 200 gr ζαχαρη
  4. 1/2 χυμό λεμονιού
  5. 1 κουτάλι του γλυκού βανίλια
  6. Για την ζυμη
  7. 500 gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  8. 250 gr μαργαρίνη (Βιτάμ εβαλα)
  9. 2 αυγα
  10. 1 Βανίλια ή ½ξύσμα λεμόνι (εγώ έβαλα και τα δυο)
  11. 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

fraoules

  • Ξεκινάμε με την μαρμελάδα: Βάζεις τις φράουλες και τη ζάχαρη σε κατσαρόλα και τις αφήνεις 20-30 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους (εκτός φωτιάς). Αφήνεις στην ακρη
  • Συνέχεια με τη ζυμη:. Χτυπάς το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει κρέμα.
    Προσθέτεις τα αυγά και τη βανίλια/ξύσμα, συνεχίζοντας το χτύπημα.
    Σταδιακά προσθέτεις το αλεύρι και το αλάτι, μέχρι να έχεις μια μαλακή, ελαφρώς κολλώδη ζύμη. Μόλις είναι έτοιμη τυλίγεις με μεμβράνη και το βάζεις στο ψυγείο 30 λεπτα
  • Αφου αφησεις το ζυμαρι πιανεις την κατσαρόλα με τις φράουλες
    Βράζεις σε μέτρια φωτιά (στο 4) με τις πρώτες φουσκάλες ανακατεύεις συχνά μέχρι να δέσει το σιρόπι 25λεπτσ μετά προσθέτεις το λεμόνι κ την βανίλια (όπως την δεύτερη εικόνα το αποτέλεσμα) αφήνουμε να κρυώσει
  • Παρε Τη ζυμη από το ψυγείο και κράτας 170gr στην άκρη και απλώνεις στο ταψί (εγώ χώρισα την ζυμη σε δύο ταψιά εσείς εαν θέλετε βαλτε την σε ενα μεγαλύτερο) δεν πειράζει να κοπή στο πλάσιμω απλώνετε εύκολα. Αφού έχει κρυώσει η μαρμελάδα την περιχύνετε λίγο πιο κάτω από την ζύμη
  • Με την υπόλοιπη ζύμη φτιάξε τα σχέδια που θες
  • Ψήνουμε στο 170 αέρα για 40 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο, όταν η ζύμη πάρει χρυσαφένιο χρώμα και η φράουλα φουσκώσει είναι έτοιμο σερβίρουμε και με παγωτό

Πηγή