Η καρυδόπιτα της Ρίτσας

HomeΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καρυδόπιτα της Ρίτσας

ΥΛΙΚΑ:
6 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
200γρ. καρύδια
1,5 φλιτζάνι αλεύρι
1/2 κουτ γλυκού Σόδα
Χυμό από μισό πορτοκάλι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 1/2 κουτ σούπας κακάο
1κουτ γλυκού κανέλα
1/2 κουτ κοφτό γλυκού γαρύφαλλο σκόνη
Λίγο βούτυρο για την φόρμα
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνουμε την σόδα στο χυμό και μετά στο μείγμα.
Τα στερεά τα ανακατεύουμε όλα μαζί το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα,κακάο, γαρύφαλλο κοσκινισμένα στο μείγμα σιγά σιγά κάθε φορά και τα ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
Προθερμένουμε τον φούρνο στον αέρα στους 170ο βαθμούς και ψήνουμε για 45 με 50 λεπτά περίπου.
Δοκιμάζουμε με ένα μαχαιράκι στο πιο βαθύ σημείο της φόρμας για να δούμε αν έχει ψηθεί.
Αφήνουμε να κρυώσει και ξεκινάμε το σιρόπι.
ΣΙΡΟΠΙ
2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
3 φλιτζάνια του τσαγιου νερό
2 βανίλιες
1 ξυλάκι κανέλας
4 γαρύφαλλα
Μόλις πάρει βράση το αφήνουμε για 4 λεπτά.
(Σιροπιάζουμε μέσα στην φόρμα εφόσον κρυώσει η καρυδόπιτα με ζεστό το σιρόπι)
Γνανάζ σοκολάτας
200 γρ σοκολάτα επιλογής
200 γρ κρέμα γάλακτος
Μόλις ξεκινήσει η κρέμα γάλακτος να παίρνει βράση κατεβάζουμε και προσθέτουμε την σοκολάτα μας ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε έως που να ομογενοποιηθεί.
Σαντιγί
200 ml 36% Λιπαρά με 1κουτ σούπας άχνη ζάχαρη.