Τα τελευταία δύο χρόνια, στο πλαίσιο μεγιστοποίησης της ασφάλειας και του ελέγχου, αυξήθηκε το ποσοστό της ναυαγοσωστικής κάλυψης με αποτέλεσμα τη μείωση των θανάσιμων ατυχημάτων κατά 11% το 2021 σε σχέση με το 2019, ενώ στους Δήμους, που για πρώτη φορά προσέλαβαν ναυαγοσώστες, τα θανάσιμα ατυχήματα έχουν μειωθεί σε ποσοστό πάνω από 20%.
- Στο μεταξύ, λειτουργεί το νέο, αναβαθμισμένο πληροφοριακό σύστημα για την τήρηση των κανόνων ασφάλειας στις παραλίες.
- Τα τελευταία μόνο 2 χρόνια, έχουν πραγματοποιηθεί από το Λιμενικό Σώμα πάνω από 25.000 ψηφιακοί αστυνομικοί έλεγχοι.
- Για την ενίσχυση της ασφάλειας των λουομένων και την κάλυψη δαπανών για υπηρεσίες ναυαγοσωστικής κάλυψης σε οργανωμένες ή μη παραλίες με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών σε συνεργασία και με το Υπουργείο Οικονομικών, κατανέμονται 7 εκατ. ευρώ σε Δήμους της χώρας.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram, YouTube, Google News και Twitter. Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.