HomeΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Παιδιά σε Ακαδημίες , και τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς Γ.Σ.Τυρνάβου Μπάσκετ

Παιδιά σε Ακαδημίες , και τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς Γ.Σ.Τυρνάβου Μπάσκετ

 
O σύλλογος μας, ξεκινάει μία νέα πρωτοβουλία ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και προβληματισμού, που θα αφορά ειδικά σε γονείς που έχουν τα παιδιά τους στον ιστορικό σύλλογο μας που φέτος κλείνει 41 χρόνια ύπαρξης.
Αγαπητοί γονείς,
Ο αθλητισμός είναι πολλαπλά ευεργετικός, όταν διδάσκονται τα παιδιά το άθλημα που επιλέγουν, διαπλάθοντας παράλληλα, το χαρακτήρα τους με αξίες, ιδανικά και κανόνες.
Σε αυτή τη διαδικασία χρειάζονται ικανοί δάσκαλοι (παιδαγωγοί) – προπονητές, με ήθος, αξιοπρέπεια, που γνωρίζουν το αντικείμενο τους, έχουν σπουδάσει, ή και έχουν πιστοποιηθεί γι’ αυτό το σκοπό.
Η ακαδημία του Tirnavos BC , λειτουργεί και αυτή , ως σχολείο, για τους μικρούς αθλητές.
Οι προπονητές και οι γυμναστές μας αξιολογούνται πρωτίστως για το παιδαγωγικό και έπειτα για το αθλητικό έργο που παράγουν.
Οι προπονητές είναι πρότυπα για τα παιδιά. Να παρακολουθείτε τον τρόπο που συμπεριφέρονται, εκφράζονται, επικοινωνούν και διδάσκουν.
Τα παιδιά δεν πρέπει να γίνονται μάρτυρες απαράδεκτων και καταστρεπτικών για τη ψυχική τους υγεία, πρακτικών ή χυδαίων – ανάρμοστων συμπεριφορών «προπονητών» που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι ο μισθός τους………
Μην επιβραβεύετε μόνο τις πρόσκαιρες νίκες, αλλά, τη ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ των παιδιών.
Ενισχύστε την αυτοεκτίμηση τους, με ένα «Μπράβο» έπειτα από μία προπόνηση ή αγώνα, θα τα βοηθήσετε με αυτό τον τρόπο να γίνουν καλύτεροι αθλητές.