HomeΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κέλλας: «Χτίζουμε την Ελλάδα της αυτοπεποίθησης χωρίς αποκλεισμούς»

Κέλλας: «Χτίζουμε την Ελλάδα της αυτοπεποίθησης χωρίς αποκλεισμούς»

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε από τη Θεσσαλονίκη το πρόγραμμα εθνικής αυτοπεποίθησης, το οποίο ενισχύει την εθνική ασφάλεια, στηρίζει τον κόσμο της εργασίας και κρατά όρθια την οικονομία για την επαναφορά σε τροχιά ισχυρής ανάπτυξης μετά την οριστική αντιμετώπιση της πανδημίας.»

Τα ανωτέρω δήλωσε ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, σχετικά με το στρατηγικό σχέδιο ανάκαμψης της χώρας, που αναπτύχθηκε από τον πρωθυπουργό στο πλαίσιο της ομιλίας και της συνέντευξής του στο Thessaloniki Helexpo Forum, προσθέτοντας:

«Η προτεραιοποίηση του εξοπλισμού των ενόπλων δυνάμεων με γνώμονα την αύξηση της αποτρεπτικής μας ισχύος εμπλαισιώνει την ενεργή διπλωματία της Κυβέρνησης και συνιστά πυλώνα της υψηλής στρατηγικής Μητσοτάκη για την αυτοδυναμία της χώρας μας στο διαπεριφερειακό σύστημα ασφάλειας και τον σύγχρονο κόσμο».

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αναφορικά με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη σφαίρα της οικονομίας, τόνισε:

«Ενισχύουμε, μεταξύ άλλων, την οικονομική δραστηριότητα με την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για αγρότες, επαγγελματίες και μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών εργοδοτών και μισθωτών του ιδιωτικού τομέα, το πρόγραμμα επιδότησης 100.000 νέων θέσεων εργασίας, τη διάνοιξη τρίτου κύκλου χρηματοδότησης για επιχειρήσεις μέσω του προγράμματος της επιστρεπτέας προκαταβολής, την καταβολή αναδρομικών σε 1.000.000 συνταξιούχους, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στα 26 μικρότερα νησιά, την αναβολή μέχρι και τον Απρίλιο του 2021 της καταβολής κάθε οφειλής για αυτοαπασχολούμενους που επλήγησαν από την πανδημία, την επέκταση για 6 μήνες του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στον καφέ, τις τουριστικές υπηρεσίες και τις μεταφορές, την προστασία της πρώτης κατοικίας έως τέλος του έτους και την ένταξη των ευάλωτων νοικοκυριών σε καθεστώς δεύτερης ευκαιρίας καθώς και την παράταση για δύο ακόμη μήνες όλων των επιδομάτων ανεργίας που έληξαν.

Πρόκειται για μέτρα ύψους 7 δις ευρώ, τα οποία έχουν ως στόχο τη στήριξη των αδύναμων και της μεσαίας τάξης. Προχωρούμε δυναμικά σε μία εποχή ανάτασης χωρίς αποκλεισμούς».  

COMMENTS