Απάντηση του B. Κόκκαλη στον ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας για τη συνεργάτιδα του

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση του B. Κόκκαλη στον ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας για τη συνεργάτιδα του

Απάντηση στην χθεσινή δήλωση του γραμματέα της νομαρχιακής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Β. Ζωγράφου για το θέμα που ανέκυψε με συνεργάτιδα στο γραφείο του αναπληρωτή τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτή Λάρισας κ. Β. Κόκκαλη, δίνει το γραφείο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας.

Στην απάντηση αναφέρεται συγκεκριμένα:«Ο ρόλος του Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ είναι να ασκεί οργανωτική πολιτική, συμβάλλοντας στη γενικότερη στρατηγική και λειτουργία του κόμματος και όχι να υποκαθιστά τη δικαιοσύνη. Δεδομένου μάλιστα πως υπήρξε συνυποψήφιος στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, ο κ. Ζωγράφος θα έπρεπε να είναι δύο φορές προσεκτικός στις δηλώσεις του, καθώς εύκολα μπορεί να κάποιος να κάνει τον συνειρμό ότι με άρμα το νέο του αξίωμα, επιχειρεί να πλήξει εσωκομματικούς αντιπάλους, αδιαφορώντας την ίδια ώρα, για την τροφή που δίνει σε άλλους πολιτικούς χώρους».

Εν τω μεταξύ για το ίδιο θέμα ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Β. Κόκκαλης, υπογραμμίζει τα εξής: «Το τελευταίο διάστημα, με αφορμή την υπόθεση της πρώην συνεργάτιδάς μου η οποία μήνες μετά την γνωστοποίηση της εγκυμοσύνης της, αποφάσισε να διεκδικήσει την επαναπρόσληψή της, έγινα στόχος επικοινωνιακών επιθέσεων από κέντρα των οποίων τα κίνητρα ουδεμία σχέση έχουν με το «εργατικό συμφέρον».
Από την πρώτη στιγμή είχα καταστήσει σαφές πως είχα άγνοια για την εγκυμοσύνη της πρώην συνεργάτιδάς μου. Αυτό αποδείχθηκε πανηγυρικά και στις δικαστικές αίθουσες, όπως επίσης και το γεγονός ότι ουδέποτε «απέλυσα έγκυο» γιατί πολύ απλά τη στιγμή της λύσης της συνεργασίας μας, δεν γνώριζα για την εγκυμοσύνη!
Εν συνεχεία, οι γνωστοί εργολάβοι μικροπολιτικών συμφερόντων επέμειναν στην τακτική των «φίλιων πυρών», διοχετεύοντας σε μέσα ενημέρωσης πως «ο Κόκκαλης αρνείται να επαναπροσλάβει την έγκυο συνεργάτιδά του»! Ουδέν ψευδέστερον!
Και εξηγούμαι: Έστω και με τον επεισοδιακό τρόπο με τον οποίο η πρώην συνεργάτιδά μου και ο σύζυγός της επέλεξαν να μου γνωστοποιήσουν την εγκυμοσύνη, κίνησα άμεσα τις διαδικασίες εξεύρεσης μίας λύσης που δε θα αδικήσει ούτε την πρώην συνεργάτιδά μου, ούτε όμως και τους νυν συνεργάτες μου. Γιατί, στο μεσοδιάστημα που η πρώην συνεργάτιδά μου είχε… «παραλείψει» να με ενημερώσει για την εγκυμοσύνη της, εύλογα προχώρησα στην πρόσληψη άλλου συνεργάτη, για τις λειτουργικές ανάγκες του βουλευτικού μου γραφείου.
Δε χρειάζεται λοιπόν περισσότερο από τον κοινό νου για να καταλάβει κανείς ότι με την γνωστοποίηση της εγκυμοσύνης, δε θα μπορούσα να ικανοποιήσω άμεσα το αίτημα της επαναπρόσληψης, γιατί πολύ απλά θα ήταν παράνομο να απολύσω την άλλη συνεργάτιδά μου (η τριτενέργεια απαγορεύεται). Έτσι, αποφάσισα να περιμένω την απόφαση της δικαιοσύνης προκειμένου να ακολουθήσω πιστά το γράμμα του νόμου, όπως και θα πράξω.
Όσο για εκείνους που με προθυμία θέλησαν να με σπιλώσουν χωρίς να γνωρίζουν το νομικό αδιέξοδο στο οποίο βρέθηκα, τους συμβουλεύω να διαβάζουν περισσότερο και τους υπενθυμίζω πως τελικός κριτής όλων είναι η κοινωνία»

πηγη ert.gr

Σχετικές Εικόνες:

COMMENTS