Ζητά ο Μάξιμος: Voucher 200 ευρώ και σε καθηγητές φροντιστηρίων και με «μπλοκάκι»

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζητά ο Μάξιμος: Voucher 200 ευρώ και σε καθηγητές φροντιστηρίων και με «μπλοκάκι»

Για αγορά tablet και laptop για διδασκαλία

Να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ» και οι καθηγητές των ιδιωτικών φροντιστηρίων, καθώς και αυτοί που εργάζονται με «μπλοκάκι», δελτίο παροχής υπηρεσιών, ώστε να λάβουν το voucher των 200 ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού, ζητά ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με ερώτησή του προς τους υπουργούς Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη, Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως, Εργασίας κ. Κωστή Χατζηδάκη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη

Ο Θεσσαλός πολιτικός στην ερώτησή του επισημαίνει ότι «η ανάγκη της χρήσης των σύγχρονων ψηφιακών μέσων στην εκπαιδευτική διαδικασία είχε αναφανεί εδώ και αρκετά χρόνια. Η έλλειψη δεξιοτήτων στην διαχείριση αυτών των μέσων ισοδυναμεί πλέον με έναν ιδιότυπο “αναλφαβητισμό”, που προκαλεί στον διδάσκοντα ή στον διδασκόμενο αδυναμία εκπλήρωσης του ρόλου του. Αυτή η πραγματικότητα κατέστη περισσότερο επιτακτική στα χρόνια της πανδημίας, κατά τα οποία τα περιοριστικά μέτρα επέβαλαν την εξ αποστάσεως, on line, διδασκαλία.

Η Πολιτεία αντιλαμβανόμενη το επείγον της κάλυψης αυτής της ανάγκης, προσέτρεξε ενισχύοντας οικονομικά τους ενδιαφερόμενους. Ανάμεσα σε αυτές τις πρωτοβουλίες συγκαταλέγεται και το Πρόγραμμα “Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ”, το οποίο σκοπό έχει να ενισχύσει και τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν σε εκπαιδευτικές δομές της χώρας, μέσω συστήματος επιταγών (voucher) των 200 ευρώ, που διατίθενται για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (tablet, laptop κ.λπ.). 

Όπως αναφέρεται στη σχετική ΚΥΑ, το “Πρόγραμμα έχει ως στόχο την υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας με σύγχρονα ψηφιακά μέσα, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συνθήκες τεχνολογικά εμπλουτισμένης δια ζώσης εκπαίδευσης καθώς και στην εξ αποστάσεως διδασκαλία, τη διευκόλυνση της πρόσβασης των εκπαιδευτικών και των μαθητών σε ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό, καθώς και την περαιτέρω ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των τελευταίων”.

Μάλιστα, με τροποποίηση της σχετικής ΚΥΑ, από τις 5 Μαΐου, το voucher των 200 ευρώ, για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού, θα χορηγηθεί και στους 10.000 ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς. Σύμφωνα, με δημοσιεύματα, η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από την έγκριση από την Κομισιόν, σχετικού υπομνήματος, που κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας. 

Ως γνωστόν, όμως, η εκπαιδευτική διαδικασία στην χώρα μας περιλαμβάνει δεκάδες χιλιάδες ακόμη εκπαιδευτικούς, οι οποίοι εργάζονται σε ιδιωτικά φροντιστήρια ή που παραδίδουν ιδιαίτερα μαθήματα με “μπλοκάκι”, δελτίο παροχής υπηρεσιών». 

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι «όλοι αυτοί οι επαγγελματίες συμμετέχουν, επίσης, στο εκπαιδευτικό σύστημα, με τις ίδιες ανάγκες που έχουν και όσοι εργάζονται στα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία» γι’ αυτό και ζητά τη χορήγηση και σε αυτούς του voucher των 200 ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού.

 

Σχετικές Εικόνες: