Ένας νεαρός ψαράς ονόματι Joseph Kramer μάζευε τις παγίδες του ανοιχτά των ακτών του New Hampshire των ΗΠΑ, όταν είδε τον πιο όμορφο αστακό της ζωής του. Ο Kramer είχε ψαρέψει άλλη μία φορά έναν μπλε αστακό, αλλά αυτός τώρα ήταν μία λαμπερή μάζα μπλε, μωβ και ροζ αποχρώσεων που τον άφησε αποσβολωμένο.
Όντας πολύ όμορφος για να φαγωθεί, ο αστακός μεταφέρθηκε στο Seacoast Science Center και πλέον βρίσκεται σε ενυδρείο προς επίδειξη.
Ωκεανολόγοι επιβεβαίωσαν πως πρόκειται για αστακό “cotton candy” (μαλλί της γριάς) και είναι μία γενετική μετάλλαξη που επηρεάζει μόλις 1 ανά 100 εκατομμύρια αστακούς!
A rare “cotton candy” lobster, a one-in-100-million genetic variant, was caught off New Hampshire’s coast on July 31, 2024, by a local lobsterman and was donated to the Seacoast Science Center for educational purposes. pic.twitter.com/ya2GCtJsIA
— ACFA (@ACFishAssoc) August 1, 2024
Το μαγευτικό χρώμα τους δυστυχώς δεν τους καμουφλάρει τόσο καλά όσο τους καφέ και είναι πολύ πιο πιθανό να γίνουν το γεύμα ενός θηρευτή, κάνοντας τον Kramer ακόμα πιο τυχερό που κατάφερε να τον ψαρέψει.
Οι συνηθισμένοι αστακοί μπορεί να φαίνονται καφέ, αλλά ουσιαστικά το χρώμα τους προέρχεται από κόκκινες, κίτρινες και μπλε χρωστικές. Η γενετική μετάλλαξη πολλές φορές επηρεάζει τις χρωστικές. Οι κόκκινοι αστακοί είναι η πιο συχνή παραλλαγή χρώματος, με πιθανότητες 1 στις 10 εκατομμύρια. Οι πορτοκαλί, κίτρινοι και δίχρωμοι αστακοί έχουν πιθανότητες από 1 στις 30 εκατομμύρια έως 1 στις 50 εκατομμύρια.
Οι “cotton candy” και οι αλμπίνοι αστακοί είναι οι πιο σπάνιοι από όλους, με πιθανότητες 1 στις 100 εκατομμύρια.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram, Google News, YouTube και Twitter.