Γιατί υπάρχουν τόσα πολλά αδέσποτα ζώα;

HomeΕΛΛΑΔΑ

Γιατί υπάρχουν τόσα πολλά αδέσποτα ζώα;

Ποιος ευθύνεται λοιπόν; Μα κατά βάσιν οι ανεύθυνοι ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων.

 

Τα αίτια είναι κυρίως δύο που υπάρχουν τόσα πολλά αδέσποτα ζώα: η μη στείρωση των δεσποζόμενων ζώων και η εγκατάλειψή τους ή η εγκατάλειψη των απογόνων τους που οδηγούν στο να εμφανίζονται στους δρόμους τόσα πολλά αδέσποτα δυστυχισμένα ζωάκια.

Δηλαδή:

1. Πολλοί δεν στειρώνουν τα ζώα τους (αγνοώντας τα οφέλη της στείρωσης για τη μακροβιότητα του ζώου), δεν τα προσέχουν να μη ζευγαρώσουν, και όταν τελικά γεννάνε, εγκαταλείπουν τα μικρά τους, είτε απλά στο δρόμο είτε ακόμα χειρότερα σε μια σακούλα σκουπιδιών μέσα στον κάδο απορριμμάτων…

Είναι, μάλιστα, θλιβερό για την κοινωνία μας το πως μπορούν και το κάνουν χωρίς να πονάνε! Και κάπως έτσι αποδεικνύεται ότι φιλόζωος δεν είναι κατ’ ανάγκη όποιος έχει ζωάκι, αλλά όποιος έχει υπευθυνότητα και σεβασμό προς κάθε ζωάκι.

Ορισμένοι κυνηγοί επίσης -που ευτυχώς είναι λίγοι και δε χαρακτηρίζουν το σύνολο των κυνηγών- κάνουν εμπόριο, ζευγαρώνοντας τα σκυλάκια τους και πουλώντας τα κουταβάκια -παρανόμως βεβαίως γιατί κάτι τέτοιο απαιτεί άδεια εκτροφέα. Ό,τι δεν πουληθεί, εγκαταλείπεται στο δρόμο…

2. Άλλοι επίσης όταν βαρεθούν το ζωάκι που συχνά το παίρνουν σε ηλικία μικρή (κουταβάκι, γατάκι) για το παιδί τους και μεγαλώνοντας δεν είναι πια χρήσιμο ως παιχνίδι, απλά το εγκαταλείπουν στο δρόμο χωρίς ίχνος ντροπής ή δεύτερης σκέψης για την ψυχούλα που χάνει την οικογένειά της.

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramYouTubeGoogle News και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.