Ξεκίνησε το πρόγραμμα «Βοηθός Μάγειρα» ΚΕΚ ΔΥΠΑ Λάρισας με τον Δήμο Τυρνάβου

HomeΤΥΡΝΑΒΟΣ

Ξεκίνησε το πρόγραμμα «Βοηθός Μάγειρα» ΚΕΚ ΔΥΠΑ Λάρισας με τον Δήμο Τυρνάβου

Η έναρξη του εξειδικευμένου προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης με θεματικό αντικείμενο «Βοηθός Μάγειρα», συνολικής διάρκειας 250 ωρών, από το ΚΕΚ ΔΥΠΑ Λάρισας σε συνεργασία με τον Δήμο Τυρνάβου, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 24 Απριλίου 2023.

To καινοτόμο αυτό πρόγραμμα σχεδιάστηκε στο πλαίσιο μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της ΔΥΠΑ και του Δήμου Τυρνάβου και απευθύνεται σε ομάδα ανέργων κάτοικων του Δήμου.  

Βασικός σκοπός της συγκεκριμένης δράσης αποτελεί η απόκτηση κατάλληλων γνώσεων και ικανοτήτων των ωφελούμενων στο θεματικό αντικείμενο της κατάρτισης, με απώτερο σκοπό την ένταξη/επανένταξή τους στην αγορά εργασίας. Την ευθύνη υλοποίησης του προγράμματος έχει το ΚΕΚ ΔΥΠΑ Λάρισας, ενώ το θεωρητικό και εργαστηριακό μέρος του θα διεξαχθεί σε επιλεγμένες αίθουσες του Δήμου Τυρνάβου που πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις. 

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Τυρνάβου κ. Κόκουρας Ιωάννης, ο Διευθυντής του ΚΕΚ ΔΥΠΑ Λάρισας κ. Δημήτρης Γεράσης, η Προϊσταμένη Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΔΥΠΑ Θεσσαλίας κ. Κέλλυ Γεροστέργιου, η  Εργασιακός Σύμβουλος της ΔΥΠΑ.  κ. Λιανού Αναστασία, η Προϊσταμένη των Παιδικών – Βρεφικών Σταθμών και τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας Τυρνάβου. Ο κ. Κόκουρας ευχαρίστησε τη Διοίκηση της ΔΥΠΑ για τη συνεργασία και το ΚΕΚ ΔΥΠΑ Λάρισας για την πραγματοποίηση του προγράμματος. 

Το Κέντρο Κοινότητας εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.