Ξεκινήσανε τα γυρίσματα της εκπομπής «Από τόπο σε τόπο», για το μεγάλο αφιέρωμα στον Τύρναβο

HomeΤΥΡΝΑΒΟΣ

Ξεκινήσανε τα γυρίσματα της εκπομπής «Από τόπο σε τόπο», για το μεγάλο αφιέρωμα στον Τύρναβο

Η εκπομπή από «Από τόπο σε τόπο» που φιλοξενείται στο κανάλι της Βουλής και την παρουσιάζει ο γνωστός δημοσιογράφος- λαογράφος Χρήστος Μυλωνάς  βρίσκεται από την Πέμπτη  για τα γυρίσματα της εκπομπής στον Τύρναβο. Η εκπομπή περιοδεύει ως γνωστόν  πόρτα- πόρτα και χωριό – χωριό, σε  κάθε γωνιά της χώρας μας, προκειμένου ν’  αναδείξει και να διασώσει  την Πολιτιστική μας κληρονομιά, στην γνήσια  μορφή της, ενώ  η εκπομπή του είναι το ‘μέσον’, για να  θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι.

 

Η ιστοσελίδα μας Tyrnavosotoposmas.gr σας είχε ήδη προλογίσει  από τον Δεκέμβριο 2020 και μπορείτε να δείτε το άρθρο ΕΔΩ  για την μεσολάβησή μας να γίνει η εκπομπή στο Δήμο Τυρνάβου μια εκπομπή που αποτελεί  βήμα, για όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες  σε Ελλάδα και σε εξωτερικό (ομογένεια),  για  τους αξιόπιστους τοπικούς- μουσικοχορευτικούς συλλόγους,  απαραιτήτως  με τις φορεσιές τους,  αλλά και για  όλους τους παλιούς και νέους δεξιοτέχνες μουσικούς και ταλαντούχους   ερμηνευτές,  της λαϊκής μας μουσικής.

Ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Δήμο μας, με την συμπαράσταση πάντοτε της Δημοτικής αρχής και με στόχο, να παρουσιάσουμε την πλούσια ιστορία μας, τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής μας (μπουρανί), τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και την μουσική μας παράδοση, αλλά και τα τοπικά μας προϊόντα (ούζο, κρασί, τσίπουρο), σε συνδυασμό πάντοτε με τις παραδοσιακές μας συνταγές, αφήνοντας το αποτύπωμα του τόπου μας, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Χθές Παρασκευή 21 Μάϊου ξεκινήσανε τα γυρίσματα από το  Οινοποιείο Τυρνάβου όπου μίλησε στο Χρήστο Μυλωνά ο κ. Βαγγέλης Σίκαλος  Γενικός Διευθυντής του Οινοποιείου Τυρνάβου. 

 

Συνέχεια στα γυρίσματα με το μέλος του πολιτιστικού συλλόγου «Γαϊτανάκι -Μπουρανί»  κ. Βασίλη Τσόλα.

 

 

 

Advertisements