HomeΚαιρός

Χαλάει ο καιρός από σήμερα Σάββατο 14 Δεκεμβρίου

Χαλάει ο καιρός από σήμερα Σάββατο 14 Δεκεμβρίου

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου

 

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με περιορισμένη ορατότητα και ομίχλες στα ηπειρωτικά αλλά γρήγορα στα νησιά του Ιονίου θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με λίγες σποραδικές βροχές που όσο πάμε προς το μεσημέρι θα ενταθούν και θα  εκδηλωθούν και κάποιες καταιγίδες ενώ τα φαινόμενα σταδιακά θα επεκταθούν στην Ήπειρο τη δυτική Στερεά στο νομό Αχαΐας και σε τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας δυτικής Θεσσαλίας και κεντρικής Στερεάς. Σταδιακά από το απόγευμα προς το βράδυ θα επεκταθούν σε πολλές περιοχές της Μακεδονίας της Θράκης του βόρειου και κεντρικού Αιγαίου της κεντρικής Στερεάς της δυτικής Θεσσαλίας και της δυτικής Πελοποννήσου. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας πάνω από τα 1000 μέτρα υψόμετρο ενώ οσο πάμε προς το απόγευμα θα σημειωθούν παρόμοια φαινόμενα και στα ορεινά της υπόλοιπης Μακεδονίας ενώ στη Θράκη πρόσκαιρα θα κατέβουν έως τα 600 μέτρα με γρήγορη όμως βελτίωση. Επισημαίνεται ότι ενδεχομένως στα φαινόμενα να είναι ισχυρά στα νησιά του Ιονίου και τα παραθαλάσσια τμήματα της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς .

Άνεμοι στο Ιόνιο νότιοι 6 και αργότερα 7 μποφόρ και στο Αιγαίο αρχικά βορειοανατολικοί 5 με 6 με γρήγορη εξασθένηση και στροφή αργά το βράδυ σε νοτιοανατολικούς έως 4 μποφόρ .

 

Θερμοκρασία από -3 έως 10 με 13 βαθμούς κελσίου στα  ηπειρωτικά και πρόσκαιρα στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη έως 8 ενώ στα δυτικά και νότια παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα θα φτάσει στους 15 με 17 βαθμούς κελσίου .

 

Θεσσαλία και Σποράδες : προβλέπεται αρχικά γενικά καλός καιρός με περιορισμένη ορατότητα και πιθανές ομίχλες στην πεδιάδα αλλά γρήγορα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές από το μεσημέρι και μετά και χιονοπτώσεις στα βουνά σε μεγάλα υψόμετρα του Ολύμπου. Το ύψος βροχής θα είναι μηδενικό για την πεδιάδα και ως 5-10 χιλιοστά στα ορεινά των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας.

Λάρισα: προβλέπονται αρχικά αραιές νεφώσεις και περιορισμένη ορατότητα ενώ στην συνέχεια οι νεφώσεις θα αυξηθούν με πολύ μικρή πιθανότητα ασθενούς βροχής.

Άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και αργότερα νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ στα παραθαλάσσια και 2 μποφόρ στα πεδινά.

 

Θερμοκρασία στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 2 έως 9 με 11 βαθμούς κελσίου ενώ στον νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 6 έως 14 .

 

++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στα social media: FacebookInstagramGoogle News, YouTube,  X  και  TikTok. Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.