Στην περιοχή Δένδρα Τυρνάβου, εντοπίστηκε σήμερα μια νέα γέννα από αδέσποτη θηλυκή σκυλίτσα, η οποία έφερε στον κόσμο τέσσερα μικρά κουτάβια. Η μητέρα είναι Ελληνικός Ποιμενικός, μια παραδοσιακή και σπάνια ελληνική φυλή που συχνά πέφτει θύμα εγκατάλειψης.
Αυτό το νέο περιστατικό που δημοσιεύουμε στο tirnavospress.gr πάντα με την δική σας συνδρομή, είναι ένα ακόμη τρανό παράδειγμα των ανεξέλεγκτων γεννήσεων αδέσποτων σκύλων.
Γιατί Είναι Σοβαρό;
Τα κουτάβια είναι εκτεθειμένα σε:
-
Κινδύνους από αυτοκίνητα
-
Ασθένειες και παράσιτα
-
Πείνα και έλλειψη φροντίδας
-
Καιρικές συνθήκες και κακοποίηση
Η μητέρα, παρόλο που επιβιώνει στο δρόμο, δεν μπορεί να προσφέρει την προστασία που χρειάζονται τα μικρά της.
Τα κουτάβια βρίσκονται στην είσοδο του χωριού Δένδρα Τυρνάβου. Όποιος ενδιαφέρεται να βοηθήσει, να υιοθετήσει ή να τα φιλοξενήσει προσωρινά, μπορεί να τα επισκεφτεί στο σημείο ή να επικοινωνήσει με το tirnavospress.gr.