HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βόμβα: Παραιτήθηκε από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας

Βόμβα: Παραιτήθηκε από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας

Σαν βόμβα έσκασε η είδηση της παραίτησης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. 

 

Αμέσως μετά την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιουνίου και μετά από ένα διάστημα σιωπής με πολλές φήμες και εικασίες ο πρώην πλέον πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε στο Ζάππειο, μετά από θυελλώδη συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος, την παραίτηση του ενώ τόνισε ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για πρόεδρος. 

Με την παραίτηση Τσίπρα κλείνει ένα κεφάλαιο της πολιτικής ιστορίας μας που προκάλεσε μεγάλες αλλαγές και έντονες στιγμές με τον Σύριζα να χρεώνεται μεγάλα λάθη και αυταπάτες.

Η παραίτηση του είναι γενική από όλα τα κέντρα αποφάσεων του Σύριζα.

Μεγάλες απορίες προκαλεί το μέλλον του και του Σύριζα και του ίδιου του Τσίπρα.

Η δήλωση του κ Τσίπρα:

«Το βράδυ των εκλογών είπα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κλείσει έναν ιστορικό κύκλο και να ανοίξουμε έναν επόμενο. Δύσκολο, πρωτόγνωρο αλλά πιο ελπιδοφόρο. Μίλησα και για γενναίες αποφάσεις. Και τόνισε: πρέπει να εφεύρουμε έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ που πρέπει με σεμνότητα να διαβάσει τις προκλήσεις της νέας εποχής. Αυτές οι δύσκολες και γενναίες αποφάσεις αφορούν και εμένα πρώτο που υπήρξα επικεφαλής στον κύκλο που κλείνει. Παρέλαβα στα 34 ένα μικρό κόμμα της αριστεράς και το μικρό ταξίδι ήταν επικίνδυνο αλλά συναρπαστικό. Ένα μικρό κόμμα έγινε το πρώτο ιστορικό κόμμα που κυβέρνησε.

Σε απίστευτα δύσκολες συνθήκες την κοινωνία καταρρακωμένη και την οικονομία χρεωκοπημένη. Είχα την τύχη να είμαι ο πρώτος στην ιστορία αριστερός πρωθυπουργός της χώρας. Δηλώνω και σήμερα περήφανος για όσα πετύχαμε. Για την διεθνή εικόνα της Ελλάδας που αποκαταστήσαμε και την ιστορική συμφωνία των Πρεσπών. Αυτό το δύσκολο ταξίδι είχε και συμβιβασμούς και δύσκολες αποφάσεις και τραύματα και φθορά αλλά ήταν ένα ταξίδι που άφησε αποτύπωμα στην ιστορία.

Οι μάχες που κερδίσαμε αλλά και χάσαμε αποτελούν την αναντικατάστατη παρακαταθήκη για το νέο κύκλο του ΣΥΡΙΖΑ που ήρθε η ώρα να ανοίξουμε. Το αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα πρέπει να γίνει η αρχή αυτού του νέου κύκλου. Το σώμα έδωσε εντολή διπλή: να ανταποκριθεί στον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να αλλάξει δραστικά αν θέλει να διεκδικήσει με  αξιώσεις την διακυβέρνηση του τόπου. Να μην επιτρέψουμε να χαθεί ούτε μια μέρα τόσο στην αντιπαράθεση με τη ΝΔ αλλά και με τις δικές μας παθογένειες.

Μια διαδικασία βαθιάς ανανέωσης και επανίδρυσης που θα αγκαλιάζει όλους. Αυτή είναι η άμεση προτεραιότητα. Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό αφορά την ποιότητα της δημοκρατίας μας το μέτωπο στην ακροδεξιά και το νεοφασισμό. Αυτή την πεποίθησή μου θα ήταν υποκριτικό να την προτείνω μόνο με τον λόγο μου αντί να την υπηρετώ και με την πράξη μου.

Εγώ κατανοώ την ανάγκη για ένα νέο κύμα του ΣΥΡΙΖΑ και αποφάσισα να παραμερίσω για να περάσει. Αποφάσισα να προτείνω την εκλογή νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ όπως ορίζει το καταστατικό του και δεν θα είμαι υποψήφιος». 

 

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.