HomeΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Βερίκοκο γλυκό του κουταλιού

Βερίκοκο γλυκό του κουταλιού

Θα χρειαστούμε πολύ λίγα υλικά. Και απλά !!!

ΥΛΙΚΑ
20 κομμάτια βερίκοκα
1 κιλό ζάχαρη
400 γρ γλυκόζη.
800 ml νερό
Μια κουταλιά της σούπας ασβέστη
Χυμό από μισό λεμόνι
2 βανίλιες για άρωμα
2 – 3 φύλλα αρμπαρόριζα
(Τα βερίκοκα είναι ποικιλία ΜΠΕΜΠΕΚΟΥ)

Σε μία λεκάνη με αρκετό νερό διαλύουμε τον ασβέστη που τον έχουμε σε λεπτό πανάκι δεμένο σαν πουγκί.
Καθαρίζουμε τα βερίκοκα χωρίς να βγάλουμε τα κουκούτσια και τα προσθέτουμε μέσα στο ασβεστόνερο.
Τα αφήνουμε για 5 ώρες.
Στη συνέχεια τα ξεπλένουμε πολύ καλά, με πολλά νερά, και αφαιρούμε το κουκούτσι με ένα ξυλάκι από σουβλάκια.
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 10 λεπτά και μετά προσθέτουμε τα βερίκοκα και βράζουμε για άλλα 20 λεπτά.

Αφαιρούμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε το δέσιμο του γλυκού την επόμενη μέρα, αφού έχουμε προσθέσει και τα φύλλα αρμπαρόριζας.
Στο τέλος του βρασμού προσθέτουμε τη γλυκόζη, την βανίλια και το χυμό λεμονιού.

 

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagram, Google News, YouTube και Twitter.

ΠΗΓΗ