Τζον Μάλκοβιτς: Θα συμφωνούσα με την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

HomeΛΟΙΠΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τζον Μάλκοβιτς: Θα συμφωνούσα με την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Θετικός είναι ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός, Τζον Μάλκοβιτς, στην επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, όπως σημείωσε στη συνέντευξή τύπου για την παράσταση The Music Critic που παρουσιάζεται αύριο, Πέμπτη στο Ηρώδειο.

Σε ερώτηση που του έγινε για το θέμα, λίγες ημέρες μετά τις σχετικές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στους Sunday Times, ο Τζον Μάλκοβιτς απάντησε «θα συμφωνούσα με την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα».

Μιλώντας για την παράσταση, ένα μείγμα από τις χειρότερες -και μάλλον απροσδόκητες- μουσικές κριτικές των τελευταίων αιώνων, που γράφτηκαν από τους διασημότερους μουσικούς κριτικούς του κόσμου για μερικά από τα σπουδαιότερα έργα της παγκόσμιας μουσικής, ο Τζον Μάλκοβιτς σχολίασε ότι «αν είχα ακούσει τους κριτικούς τότε δεν θα είχε προχωρήσει, δεν θα είχα γίνει αυτό που είμαι σήμερα. Δυστυχώς αυτός ο “εκδημοκρατισμός” της κριτικής έχει αποδυναμώσει την ισχύ της καθώς όλοι μπορούν να εκφράσουν την άποψή τους».

Όπως τόνισε ο ηθοποιός «δεν έχει μάθει τίποτα από την αρνητική κριτική, ούτε έχω αξιοποιήσει τις κακές κριτικές» για τις οποίες είπε ότι «τις βρίσκω διασκεδαστικές». «Μπορεί να σκεφθώ την κακή κριτική αλλά θα καταλήξω να γελάω» είπε ακόμα ο Τζον Μάλκοβιτς.

«Όταν θέλω να κάνω κάτι θα το κάνω. Η κακή κριτική δεν με επηρεάζει. Είναι σαν να μου ζητάτε να διαβάσω σανσκριτικά. Δεν ξέρω και δεν με ενδιαφέρει» συμπλήρωσε για τον πυρήνα του έργου που θα προυσιαστεί την Πέμπτη.

Επιπλέον, θυμήθηκε μια φράση του πατέρα του την οποία του είπε όταν ήταν 3 ετών: «Εσύ αποφασίζεις. Ούτε ο δάσκαλός σου, ούτε ο προπονητής σου, ούτε κανείς. Μπορεί να ακούστηκε τότε σκληρό, όμως έτσι έμαθα να προχωράω».

O Τζον Μάλκοβιτς, είναι ο αφηγητής μιας παράστασης σε σύλληψη και δημιουργία του διάσημου βιολιστή, συνθέτη, παραγωγού και ηθοποιού Αλεξέι Ιγκούντεσμαν. Στην μουσική παράσταση συμμετέχει και ο εξαιρετικός πιανίστας Χιούνγκ-Κι Τζου (Hyung-ki Joo), γνωστός για την κωμική του ταυτότητα πλάι στην μουσική του δεξιότητα.

[quads id=4]

πηγή