Τύρναβος ο τόπος μας …

HomeΤΥΡΝΑΒΟΣ

Τύρναβος ο τόπος μας …

Τύρναβος μια κωμόπολη στη μέση του Θεσσαλικού κάμπου με ιδιαίτερη συμβολή στην αγροτική οικονομία της χώρας. Δυστυχώς όμως συμβαίνει σε πολλές μικρές πόλεις δεν αποτελεί χώρο ενδιαφέροντος για τους νέους. Όταν τα παιδιά ανοίγουν τα φτερά τους δεν είναι στις σκέψεις τους να επιστρέψουν πίσω, μια και τα κίνητρα που τους δίνει σε όλους τους τομείς, είναι υποτυπώδη.

Μειωμένη προσφορά εργασίας, έλλειψη χώρων αναψυχής, άθλησης και περιπάτου, ψυχαγωγικά δρώμενα, εάν οι καφετερίες θεωρούνται ψυχαγωγία τότε ναι έχουμε πολλές και πολλά άλλα που είναι προϋποθέσεις για τους νέους.

Ήταν στραβό το κλήμα λόγω  πανδημίας το αποτελείωσε ο σεισμός και οι παγωνιές του Απρίλη. 

Ο Τύρναβος δίνει την αίσθηση ενός ανθρώπου που προσπαθεί την υπέρβαση, αλλά αγκυλώσεις και αναχρονιστικές ιδέες τον κρατάνε δέσμιο σε μία κατάσταση για την οποία κανείς δεν είναι ευχαριστημένος.

Τελικά μήπως αποτελέσει στο άμεσο μέλλον μια πόλη γερόντων, που θα αποτελούν για κάποιο διάστημα ο συνδετικός κρίκος με τα πάτρια εδάφη…εαν φύγουν και αυτοί ερημιά και αφόρητη μοναξιά. Τα χρόνια πάνε έρχονται αλλά ο Τύρναβος μένει στάσιμος λες και δεν το αγγίζει η νέα εποχή. Ίσως φταίμε και εμείς που επιστρέψαμε αλλά αντί για ανατροπή απλά συνηθίσαμε αυτό που κάποτε θέλαμε να αποφύγουμε.

Λυπηρή διαπίστωση το πόσα σπίτια είναι κλειστά και κλειδαμπαρωμένα και πόσα μετά τον σεισμό προστέθηκαν στα παραπάνω. Μια πρωινή βόλτα αρκεί για δει κάποιος την αλήθεια.

Ο Τύρναβος είχε ένα αξιόλογο πολιτιστικό παρελθόν αλλά αυτό πάει πέρασε και όσο εάν το αναμοχλεύουμε δεν δημιουργούμε προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον.

Ο σεβασμός είναι στοιχείο Πολιτισμού σε όλες τις εκφάνσεις του, η γνώση δημιουργεί στόχους και οι στόχοι δημιουργία. Δυστυχώς η απουσία σεβασμού στον πολίτη ορατή στην καθημερινότητα, όχι από όλους,  είναι δείγμα απουσίας πολιτισμού και μιας ξεπερασμένης κουλτούρας. Η απουσία ενδιαφέροντος για να ανακαλύψουμε νέα πράγματα και να μάθουμε επίσης, δημιουργεί άπειρα προβλήματα και δεν παράγει έργο.

Ως εκ τούτου οι στόχοι μένουν ευσεβείς πόθοι..!

Καλό Καλοκαίρι