HomeΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τσουρέκι «αστραπή»: Η πιο εύκολη συνταγή χωρίς μαγιά και φούσκωμα

Τσουρέκι «αστραπή»: Η πιο εύκολη συνταγή χωρίς μαγιά και φούσκωμα

Έτσι θα φτιάξετε το πιο εύκολο και γρήγορο τσουρέκι, χωρίς μαγιά και φούσκωμα: Το ζυμώνεις και το ψήνεις κατευθείαν!

 

 

Μια συνταγή για τους πιο τεμπέληδες ή… βιαστικούς δίνει η αγαπημένη Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Μάλιστα σε αυτή την εκδοχή του περιέχει και γιαούρτι, γι’ αυτό η ζύμη του είναι πλούσια και νόστιμη.

Όπως σημειώνει, είναι ιδανικό για εσάς που δεν έχετε υπομονή και χρόνο για ζυμώματα και φουσκώματα που απαιτεί το παραδοσιακό τσουρέκι.

Τι θα χρειαστείτε!

1 φλ. στραγγιστό γιαούρτι
1 φλ. βούτυρο
2 φλ. ζάχαρη άχνη
3 αυγά
2 κ.γ. σόδα
1 μικρό πορτοκάλι (χυμό)
1/2 κ.γ. μαχλέπι
Αλεύρι για τσουρέκι όσο πάρει

Οδηγίες για το εύκολο τσουρέκι

  • Χτυπάμε πρώτα καλά σε ένα μεγάλο μπολ με το μίξερ χειρός, το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα και να λιώσει η ζάχαρη.
  • Σε ένα άλλο μπολ με το μίξερ χειρός ή με σύρμα χτυπάμε τα αυγά.
  • Τα ρίχνουμε σιγά σιγά στο βούτυρο και τη ζάχαρη.
  • Ρίχνουμε επίσης το γιαούρτι και το μαχλέπι.
  • Συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ χειρός.
  • Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και όπως αφρίζει και φουσκώνει τη ρίχνουμε στα χτυπημένα υλικά.
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, να γίνει μία ζύμη εύπλαστη.
  • Αφήνουμε το μίξερ στην άκρη και ζυμώνουμε λίγο τη ζύμη με το χέρι να γίνει απαλή και εύπλαστη, ελαστική και γυαλιστερή.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μέρη και πλάθουμε 2 τσουρέκια σε ό,τι σχήμα θέλουμε. Κοτσίδα, στρογγυλό ή όπως μας αρέσει.
  • Πλάθουμε το κάθε τσουρέκι και το ακουμπάμε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
  • Αλείφουμε με διάλυμα αυγού (κρόκο με λίγο νερό) και πασπαλίζουμε προαιρετικά με σουσάμι ή ασπρισμένα αμύγδαλα.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους στον αέρα στους 180°C στη μεσαία σχάρα για περίπου 30΄. Να φουσκώσει να ροδίσει και να μοσχοβολήσει.

Μυστικά για τσουρέκι εύκολο

Αυτό το εύκολο τσουρέκι χωρίς φούσκωμα και χωρίς μαγιά διογκώνεται αποκλειστικά και μόνο από την μαγειρική σόδα!

Πρέπει να μπει αμέσως στο φούρνο μιας και η δράση της σόδας ξεκινάει από την στιγμή που την ανακατέψατε με τον χυμό πορτοκάλι.

Ζυμώστε λοιπόν στα γρήγορα πλάστε τα και ψήστε το αμέσως!

Δεν θα γίνει φουσκωτό και πολύ αφράτο όπως τα κλασικά Πασχαλινά τσουρέκια.

Πηγή: argiro.gr