Το κατάστημα χρωμάτων Μίλτος Κοντογιάννης συμμετείχε στη δράση της Vitex για δωρεά χρωμάτων

HomeΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Το κατάστημα χρωμάτων Μίλτος Κοντογιάννης συμμετείχε στη δράση της Vitex για δωρεά χρωμάτων

Στην πρωτοβουλία της Vitex συμμετείχε το κατάστημα χρωμάτων Μίλτος Κοντογιάννης, για δωρεά χρωμάτων µε 99% Αντιικές και Αντιβακτηριακές ιδιότητες στα νοσοκομεία της Λάρισας.

Σε μια δράση της Vitex με στόχο την προσφορά χρωμάτων σε νοσοκομεία και δομές έβαλε το λιθαράκι του και το κατάστημα Κοντογιάννης από τον Τύρναβο, δωρίζοντας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας μαζί με άλλους επιχειρηματίες του κλάδου χρώματα για την αναβάθμιση τους. Η επιχείρηση δώρισε αντιικά χρώματα “Vitex  with Vairo”, παραγωγής της Vitex.

Το VITEX with VAIRO είναι χρώµα τοίχων µε βελουτέ µατ φινίρισµα µε Αντιικές και Αντιβακτηριακές ιδιότητες για εσωτερική χρήση. Η σύνθεσή του βοηθά στη δηµιουργία ενός ξηρού φιλµ ενάντια στη µεταφορά των ιών και τoν περιορισµό της εξάπλωσης και διάδοσης των βακτηρίων στην επιφάνειά του.

Η αντιική και αντιβακτηριακή δράση του χρώµατος έχει αξιολογηθεί σύµφωνα µε τα πρότυπα ISO 21702,
ISO 22196 and OECD guidance for effi cacy of biocide treated article (ENV-JM-MONO(2018)20) µε αποτελέσµατα µείωσης των µικροοργανισµών από 99 – 99,99%.

Οι εσωτερικές επιφάνειες τοίχων βαµµένες µε VITEX with VAIRO προσφέρουν προστασία ενάντια στα βακτήρια Methicillin resistant Staphylococcus aureus, Acinetobacter baumannii, Vancomycin resistant Enterococcus, E.Coli, St.Aureus, Pseudomonas Aeruginosa, Enterococcus Hirae, Klebsiella Pneumoniae, αλλά και ενάντια στον ιό της γρίπης Η1Ν1, στους κορονοϊούς Human Corona virus OC43, Human Corona virus 229E, Human Corona virus SARS-CoV2 καθώς και στους virus phi6, virus MS2, οι οποίοι αποτελούν υποκατάστατα, για πολλούς ιούς µε έλυτρο ή χωρίς έλυτρο αντίστοιχα.

Κυρίαρχος στόχος της συγκεκριμένης χορηγικής ενέργειας είναι να διαμορφωθούν φιλικότεροι χώροι που βελτιώνουν την καθημερινότητα ασθενών, επιστημονικού/διοικητικού προσωπικού και επισκεπτών, οι οποίοι παράλληλα θα αποτελούν ένα «τoίχος» προστασίας για την πρόληψη και τον περιορισμό της COVID-19 και ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων μέσω των βαμμένων επιφανειών.

Η Τράπεζα Χρώματος δημιουργήθηκε από τους ανθρώπους της Vitex για να αποτελέσει μία πρωτοβουλία συλλογικής δράσης μαζί με τους συμμέτοχους και συνεργάτες μας και σκοπό να παρέχει, προϊόντα και υπηρεσίες για την αναβάθμιση των χώρων που χρησιμοποιούν ή διαβιούν συνάνθρωποι που χρειάζονται υποστήριξη είτε αυτές είναι δημόσιες δομές ή ιδιωτικοί χώροι.

Όραμα της Vitex είναι να αποτελέσει η Τράπεζα Χρώματος, με τις Χρωμοδοσίες της, ένα πυλώνα συλλογικής και συνεργατικής Κοινωνικής Ευθύνης του οικοσυστήματος το οποίο εκπροσωπούνε και της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας γενικότερα.

[quads id=5]

πηγή φωτογραφίας