Το ΓΕΛ Τυρνάβου συμμετέχει σε πρόγραμμα eTwinning

HomeΠΑΙΔΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το ΓΕΛ Τυρνάβου συμμετέχει σε πρόγραμμα eTwinning

Το φαγητό παίζει σημαντικό ρόλο στον πολιτισμό μας. Kάθε χώρα έχει διάφορα πιάτα και φαγητά. Μπορούμε να δούμε αυτή την ποικιλία και τον πλούτο σε κάθε τομέα της κοινωνικής μας ζωής.

 

Στην κουλτούρα μας, το φαγητό έχει την ικανότητα να φέρνει κοντά τους ανθρώπους. Τόσο στις πιο χαρούμενες στιγμές (γαμήλιες τελετές, γεννήσεις, κάποιες πολιτιστικές εκδηλώσεις, εθνικές γιορτές, θρησκευτικές ημέρες κ.λπ.) όσο και στις πιο θλιβερές στιγμές (κηδεία), οι άνθρωποι ενώνονται γύρω από τα πιάτα.

Όταν αναλύουμε τα προφορικά μας έργα της λαϊκής λογοτεχνίας, βλέπουμε ότι το φαγητό επηρεάζει τα δημοτικά μας τραγούδια, τραγούδια και νανουρίσματα.

Στόχος μας με αυτό το έργο είναι να ερευνήσουμε την γαστρονομική κουλτούρα, να αποκαλύψουμε πόσο αποτελεσματικά είναι τα προφορικά έργα μας στη μετάδοση αυτής της κουλτούρας και να κατανοήσουμε τη λειτουργία του φαγητού στον πολιτισμό μας για να φέρουμε τους ανθρώπους κοντά.

ΣΤΟΧΟΙ

Οι μαθητές θα αναπτύξουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες και θα μάθουν να εργάζονται συλλογικά.

Θα παράγουν ένα προϊόν προετοιμάζοντας τα πιάτα που θα ερευνήσουν.

Θα κατανοήσουν τα στοιχεία που συνθέτουν την γαστρονομική κουλτούρα.

Θα αποκτήσουν την ικανότητα να παρουσιάζουν μαζί ιστορία, πολιτισμό και φαγητό.

Θα αποκτήσουν την ικανότητα να εκφράζονται ενώ αναπτύσσονται κοινωνικά μοιράζοντας τη δουλειά τους μεταξύ τους.

Ενώ μοιράζονται τα προϊόντα που έχουν ετοιμάσει, θα επωφεληθούν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τη φωτογραφία, το βίντεο και τα εργαλεία Web 2.0.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Το έργο μας θα πραγματοποιηθεί μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου. Η διάρκεια εργασίας του έργου θα κοινοποιηθεί στο Twinspace και οι εταίροι θα ενεργήσουν σύμφωνα με αυτό το σχέδιο εργασίας. Θα επιλεγούν οι συμμετέχοντες και θα καθοριστεί το σύνθημα, το λογότυπο και η αφίσα του έργου. Τα προϊόντα που αποκαλύφθηκαν θα κοινοποιηθούν στο twinspace. Οι μαθητές κάθε σχολείου θα εργαστούν σε συνεργασία με μαθητές άλλων συνεργαζόμενων σχολείων.

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Οι μαθητές κατάλαβαν τα ίχνη του φαγητού στον πολιτισμό μας.

Οι συμμετέχοντες έμαθαν για την εμφάνιση των πιάτων που ετοίμασαν και την ενοποιητική επίδραση του φαγητού στον πολιτισμό μας.

Οι εικόνες που προετοιμάστηκαν στο τέλος του έργου κοινοποιήθηκαν σε λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης του twinspace και των συνεργαζόμενων σχολείων.

Οι μαθητές απέκτησαν την ικανότητα να δημιουργούν ένα προϊόν.

Στο τέλος του έργου σχεδιάστηκε να δημοσιευτεί ένα ηλεκτρονικό περιοδικό.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν μαθητές/τριες  από 14 σχολεία από τις παρακάτω χώρες:

ΕΛΛΆΔΑ (1), ΙΣΠΑΝΊΑ (1),
ΠΟΛΩΝΊΑ (2), ΤΟΥΡΚΊΑ (8)

Υπεύθυνη του προγράμματος για το ΓΕΛ Τυρνάβου είναι η διευθύντρια του σχολείου, Πατσή Κωνσταντινιά.

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramYouTubeGoogle News και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.