Το Δίκτυο Νέων Λάρισας διοργανώνει την εκδήλωση: Η Σμύρνη μάνα καίγεται – 100 χρόνια από την καταστροφή

HomeΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το Δίκτυο Νέων Λάρισας διοργανώνει την εκδήλωση: Η Σμύρνη μάνα καίγεται – 100 χρόνια από την καταστροφή

Το Δίκτυο Νέων Λάρισας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Μεσαγγάλων “ΑΡΧΑΙΑ ΦΙΛΑ” και χορηγό επικοινωνίας το TirnavosPress διοργανώνει αφιερωματική εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή.
 
Η εκδήλωση που φέρει τον τίτλο “Η Σμύρνη μάνα καίγεται” από τον στίχο του γνωστού τραγουδιού περιλαμβάνει ένα πλούσιο και πολύπλευρο πρόγραμμα και θα λάβει χώρα την Κυριακή 31 Ιουλίου 2022 και ώρα 9 μμ στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Μεσαγγάλων.
 
Στο πρώτο μέρος, Βυζαντινός Χορός υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη και Καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής κ. Χριστοφόρου Καρυώτη θα αποδώσει ύμνους από την Ακολουθία του Αγίου Εθνοϊερομάρτυρος Χρυσοστόμου Σμύρνης και των συν αυτώ.
 
Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει σύντομη ομιλία από τον εκπρόσωπο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Νομού Λάρισας κ. Γεώργιο Καρύδη, ο οποίος εν συντομία θα περιγράψει τα γεγονότα της Καταστροφής.
 
Στο τρίτο και τελευταίο μέρος, οι μουσικοί Θέμης Σαμαντζής (πιάνο) και Δημήτρης Κατσαβάκης (κιθάρα-φωνή) θα ερμηνεύσουν τραγούδια από τις αλησμόνητες πατρίδες και ιδιαιτέρως από την Σμύρνη.
 
Την εκδήλωση παρουσιάζει ο Αντιπρόεδρος του Δικτύου Νέων Λάρισας Γεώργιος Μακαγιός.
 
Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Σύλλογος Γυναικών θα προσφέρει σε όλους νόστιμα τοπικά εδέσματα.
 
Οι διοργανωτές καλούμε όποιον επιθυμεί να παραστεί και να παρακολουθήσει την αφιερωματική αυτή εκδήλωση. Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαιτέρως!
 
TirnavosPress χορηγός επικοινωνίας
 
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramYouTubeGoogle News και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.