Το Δάσος Ρουμάνι καλύφθηκε πλήρως από νερό – Αχλαδιές ύψους 5 μέτρων έχουν χαθεί στα νερά του Πηνειού

HomeΤΟΠΙΚΑ

Το Δάσος Ρουμάνι καλύφθηκε πλήρως από νερό – Αχλαδιές ύψους 5 μέτρων έχουν χαθεί στα νερά του Πηνειού

Ο Πηνειός στα Πλατανούλια υπερχειλίζει ταχύτατα με χαρακτηριστικό είναι ότι στο δάσος Ρουμάνι έχει καλυφθεί στο σύνολο του εδάφους του πλήρως από νερό ενώ όπως λένε οι κάτοικοι ο Πηνειός σημειώνει 5 μέτρα άνοδος μέσα σε λίγη ώρα.

 

Το Δάσος Ρουμάνι και 2000 στρέμματα καλλιεργειών έχουν πλημμυρήσει. Όπως λένε αγρότες και κάτοικοι στα Πλατανούλια πρώτη φορά στη ζωή τους βλέπουν τον Πηνειό να ανεβαίνει με τέτοια ταχύτητα.

Σε καλλιέργειες με αχλάδια στις όχθες από το μεσημέρι της Πέμπτης ως το απόγευμα έχει καλύψει τελείως αχλαδιές σε παλμετα ύψους 5 μέτρων και συνεχίζει να ανεβαίνει επικίνδυνα. Οι ζημιές στις καλλιέργειες ίσως είναι ολοκληρωτικές κάτι που θα φανεί όταν μετά από μέρες υποχωρήσει η στάθμη του ποταμού.

Εκεί που πριν ήταν το Δάσος Ρουμάνι τώρα πλέον ρέει με ορμή ο Πηνειός προς την Λάρισα που απέχει μόλις 7 χιλιόμετρα. Εικόνες συγκλονιστικές από τη δύναμη της φύσης που αποδεικνύει άλλη μια φορά ότι τίποτα δεν την σταματάει. 

Κτηνοτρόφοι και αγρότες σε όλο το μήκος του ποταμού είναι σε συναγερμό αφού κάνεις δεν μπορεί να προβλέψει το ύψος που θα φτάσει το ποτάμι αφού τώρα μόλις άρχισαν να φτάνουν στον κάμπο της Λάρισας οι τεράστιες ποσότητες νερού από Τρίκαλα και Καρδίτσα.

Να θυμίσουμε ότι στο φράγμα Γυρτώνης το πρωί η στάθμη ήταν στα 7 μέτρα και ανέβαινε.

 

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.

Σχετικές Εικόνες:

Verified by MonsterInsights