HomeΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Tips για καλύτερο και γρηγορότερο μαγείρεμα και νόστιμο φαγητό

Συμβουλές που κάνουν το φαγητό σας νοστιμότερο

Tips για καλύτερο και γρηγορότερο μαγείρεμα και νόστιμο φαγητό

Αν δεν έχετε και την καλύτερη σχέση με τη μαγειρική ή αν τώρα ξεκινάτε να ανακαλύπτετε το μεγαλείο της, υπάρχουν tips που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε την ενασχόλησή σας με το μαγείρεμα, κάνοντας το φαγητό σας ακόμη νοστιμότερο.

 

 

  • Κατά την προετοιμασία, κόψτε τα υλικά σε φέτες ώστε να έχουν όλα περίπου το ίδιο μέγεθος. Αυτό διασφαλίζει ότι όλα μαγειρεύονται ομοιόμορφα και σταθερά -και σας επιτρέπει να αποφύγετε τα υπερβολικά μαγειρεμένα μικρότερα κομμάτια και τα ακόμη ωμά μεγαλύτερα.
  • Μην προσθέτετε τα υλικά στο τηγάνι μέχρι να ζεσταθεί αρκετά το λάδι. Αν το λάδι δεν είναι αρκετά καυτό, το φαγητό θα το απορροφήσει αντί να σοκαριστεί σε αυτό και, έτσι, το τελικό αποτέλεσμα δεν θα είναι τόσο καλό, (δεν πρέπει να καπνίζει).

  • Για καλύτερο ψήσιμο, στεγνώστε πρώτα το κρέας με μια χαρτοπετσέτα. 

  • Μην πετάτε τα κόκαλα και τα υπολείμματα τροφών. Βράσετε, λοιπόν, τα κόκαλα ή τα υπολείμματα λαχανικών αποθηκεύστε το ζωμό στην κατάψυξη και χρησιμοποιήστε κάθε φορά που κρίνετε ότι είναι απαραίτητο στην εκάστοτε συνταγή σας. 
  • Αλατοπιπερώστε όσο μαγειρεύετε, όχι μετά. Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργείτε επίπεδα γεύσης καθώς προχωράτε. Φυσικά, μην παραλείπετε να δοκιμάζετε το φαγητό.

  • Άν προσθέσατε πολύ αλάτι, προσθέστε οξύ.  Εάν η γεύση του πιάτου σας είναι επίπεδη και έχετε ήδη προσθέσει αλάτι, δοκιμάστε να προσθέσετε μια κουταλιά οξύ(όπως το ξύδι ή το λεμόνι ) για να στρογγυλοποιήσετε τα πράγματα.

  • Προσθέτετε το σκόρδο τελευταίο. Το σκόρδο καίγεται εύκολα, πολλές συνταγές σας λένε να το προσθέσετε τελευταίο και αυτός είναι ένας καλός κανόνας, ειδικά αν είναι ψιλοκομμένο.

  • Ξεπλένετε το ρύζι. Εάν ξεπλύνετε το ρύζι σε ένα μπολ ή το περάσετε γρήγορα από ένα σουρωτήρι πριν το μαγειρέψετε θα έχετε ένα πιο νόστιμο τελικό προϊόν. Με αυτόν τον τρόπο αφαιρείται το άμυλο της επιφάνειας που διαφορετικά μπορεί να κάνει το ρύζι να συσσωματωθεί και να γίνει κολλώδες.